La Casa de la Festa de Valls obre les portes de Sant Joan

Interior del Teatre Principal. Tots els elements del Seguici Cerimonial vallenc estan exposats per poder-los visitar fins al dia 23 de juny en grups i amb reserva anticipada

19 junio 2021 06:40 | Actualizado a 19 junio 2021 06:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els primers visitants feien una petita cua ahir a la tarda per a ser els primers a entrar al Teatre Principal, tots amb reserva prèvia. Dins de l’equipament els esperaven els Gegants, l’Àliga, la Mulassa o el Lleó, entre d’altres. Els elements del Seguici Cerimonial de Valls s’han tornat a unir aquest any en un mateix espai tancat perquè el públic en pugui gaudir adaptant-se a la pandèmia.

La Casa de la Festa va tornar a obrir portes ahir a la tarda, després de l’èxit que va tenir aquest format l’any passat, quan no es podia fer quasi cap activitat festiva. «Hem volgut seguir el mateix model que el Sant Joan anterior, fent visites per grups, que poden veure tots els elements de la festa», explica al Diari el president de la Unió Anelles de la Flama (UAF), Albert Oliva, que impulsa aquest projecte. Enguany, el format fa una passa endavant i els elements de cultura popular estaran exposats fins al 23 de juny, ja que a partir d’aquest dia ja podran sortir a ballar al carrer, a l’aparcament del Barri Vell i de forma controlada, cosa que l’any passat no va poder ser.

«Vam ser pioners en implantar aquest model a Catalunya fa un any i, després, moltes poblacions van reproduir el fet d’ubicar el seguici en un equipament del municipi, ja que no podia sortir al carrer», diu Oliva.

La Casa de la Festa presenta una visita lliure, però alhora conduïda per diverses veus en off que animen els més petits a gaudir de l’espai, en una avantsala on s’esperen abans d’entrar. Un cop a dins del teatre, el visitant pot passejar per l’escenari, tot contemplant els diferents elements repartits per l’espai i també per la platea i els primers pisos del públic on, les veus en off tornen a aparèixer per donar vida als vestits estàtics dels castellers, els diables o el bestiari.

Ahir, els primers afortunats que van visitar-la van poder gaudir d’aquesta segona edició de la Casa de la Festa i veure de ben a prop els diferents elements.

La Casa de la Festa està impulsada per la Unió Anelles de la Flama (UAF) en col·laboració amb l’Ajuntament de Valls i amb la complicitat de totes les entitats que la fan possible.

«Aquest és el Sant Joan de la represa, amb un programa molt treballat amb totes les entitats que vol recuperar l’espai públic i el carrer», assegura, per la seva banda, el regidor de Cultura, Marc Ayala. «Hem aconseguit fer una Festa Major que ha mantingut el caràcter popular, oberta a la ciutat i encara queden entrades disponibles per a diverses activitats», recorda.

Per últim, Ayala manifesta que «tots tenim moltes ganes de celebrar Sant Joan però fem una crida a la responsabilitat, tots els espais estan molt treballats però volem compaginar aquestes ganes amb el seny perquè la pandèmia encara no ha acabat i volem que Sant Joan surti tan bé com l’hem treballat».

Avui dissabte, la festa segueix

Avui dissabte la jornada es presenta farcida d’activitats on destaca la sortida de l’Àliga al balcó de l’Ajuntament, la 22a Trobada de gegants a la tarda o la proclamació del Santjoaner d’enguany al vespre, un acte que tindrà lloc a Casa Caritat on es reconeixerà la trajectòria del músic Francesc Sans. La tronada aèria se sentirà a partir de dos quarts de vuit del vespre a càrrec de la pirotècnia Estalella, des del pati de l’escola Vedruna.

A les vuit del vespre, el Centre Cultural acollirà l’obra La cabra o qui és Sylvia?, protagonitzada per Emma Vilarasau i a les nou, Casa Caritat serà escenari del concert de Ginestà.

Comentarios
Multimedia Diari