La Cooperativa del Pont d'Armentera vol vendre l’antic cinema per eixugar el deute actual

La propietat també planteja l’edifici com a local per a fer activitats. L’Ajuntament no descarta actuar-hi en un futur

21 julio 2021 18:50 | Actualizado a 22 julio 2021 05:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El cinema del Pont d’Armentera, en desús des de fa uns vint anys, es troba a la venda. L’edifici, ubicat al centre de poble, al carrer del Forn, és propietat de la Cooperativa. A l’exterior de l’immoble no hi ha cap cartell que indiqui que busca comprador, només les discretes lletres desgastades on es pot llegir ‘Cinema Pont’, però des de la Cooperativa volen trobar algú que se’n pugui fer càrrec i donar-li un ús, ja que ara mateix l’entitat no hi pot fer front i manté l’edifici tancat sense cap expectativa a curt termini.

«És un local molt bonic, antic, té més de 200 metres quadrats i pensem que seria un lloc digne per a fer celebracions si plou, ja que no en tenim cap d’igual al poble», explica al Diari el secretari de la Cooperativa del Pont d’Armentera, Josep Fort.

L’any 2012 l’edifici es va cedir a l’Ajuntament, després d’una assemblea on es va decidir fer aquest traspàs, però com que no es va fer cap projecte per recuperar-lo i el cinema seguia en estat d’abandonament, se’l va tornar a quedar la Cooperativa.

Des del consistori asseguren que actualment hi ha altres projectes prioritats

«Ara fa tres anys que tornem a parlar amb el consistori perquè se’l quedi, perquè el poble guanyaria un edifici amb molt d’espai», assegura el secretari.

Com que l’Ajuntament actual no acaba de decidir què fer amb l’immoble, «vam decidir posar-lo a la venda per un valor aproximat de 125.000 euros», diu Forn. Aquests diners serien un veritable salvavides per a la Cooperativa que arrossega un deute important, a causa de les despeses inesperades a les quals han hagut de fer front darrerament. «Tenim una persona a càrrec del bar de la Cooperativa que es declara insolvent, no paga a hisenda i amb això ja tenim 24.000 euros pendents, també vam gastar 22.000 euros en arranjar la teulada, la neteja del cinema que va tenir un cost de 5.000 euros i altres despeses que hem hagut de fer front, portem quasi 80.000 euros pagats en tres anys», lamenta el secretari.

«Amb recuperar uns 50.000 euros, ja ens en sortiríem», assegura. Pel que fa a la venda del cinema, s’havia interessat algú del món hoteler, per poder reformar-lo i transformar-lo en allotjaments, però amb la pandèmia no ha prosperat.

Possible local municipal

Des de la Cooperativa consideren que una de les opcions més factibles a curt termini és que l’Ajuntament es quedi amb l’edifici per donar-li un ús municipal.

L’alcaldessa del poble, Montserrat Feliu, assegura al Diari que «aquest projecte no és prioritari ara mateix, però que està sobre la taula. Ens hem de reunir i parlar, ara amb la pandèmia hi ha altres aspectes que van per davant», diu.

Per poder dur a terme aquest projecte i convertir aquest espai en un local pel poble, «primer s’ha de fer un estudi, mirar la viabilitat i nosaltres som un ajuntament petit que tenim altres inversions tancades que hem de fer», explica Feliu. «Entenem que el cinema és del poble, però ara mateix hi ha altres coses que hem de fer primer», conclou.

Comentarios
Multimedia Diari