La Festa Major de Sant Joan de Valls tindrà una actuació castellera amb públic assegut

Les dues colles de la ciutat alçaran un pilar de cinc amb 50 castellers per construcció, en el marc d’una prova pilot

24 mayo 2021 18:10 | Actualizado a 25 mayo 2021 05:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els castells tornaran a la plaça del Blat per la Festa Major de Sant Joan de Valls, el 24 de juny. O com a mínim ho faran de manera simbòlica amb una petita actuació on s’enlairaran dos pilars de cinc, un per part de cadascuna de les colles de la ciutat; la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls. En aquestes construccions hi podran participar fins a 50 castellers per colla.

A més, l’acte acollirà públic que, després de passar per controls de seguretat sanitària als accessos, podran veure en directe aquesta fita assegut en una cadira, per tal de respectar les distàncies i s’estendran no només a la plaça, sinó també pel carrer de la Cort i fins a l’església de Sant Joan. Encara s’ha d’establir el nombre de persones que podran entrar a la plaça com a públic, ja que s’està estudiant l’aforament permès en funció dels metres quadrats de la plaça del Blat. Però s’ha anunciat que seran membres de les dues colles, amb l’objectiu que tothom participi en aquesta fita d’alguna manera.

Aquesta actuació castellera a Valls, la primera que es fa des de la represa, forma part d’una prova pilot i un estudi clínic que s’ha establert entre l’Ajuntament de Valls, el Pius Hospital i l’ABS Valls Urbà-ICS. Aquest protocol ha estat validat pel departament de Salut de la Generalitat.

Els castellers podran fer quatre assajos previs a l’actuació, a partir del 4 de juny, i tindran un seguiment mèdic abans i també després de Sant Joan, amb la realització de tests d’antígens en aquestes jornades. Sempre hauran de ser les mateixes 50 persones les que participin en aquests assajos i també en l’actuació de Sant Joan. Una setmana després, com a part d’aquest estudi clínic, els participants tornaran a passar la prova per analitzar el contagi potencial, la incidència de transmissió i el funcionament de les mesures de seguretat que s’hagin pres.

Oportunitat pel món casteller

«Estic il·lusionat, emocionat i molt content», expressa el cap de colla de la Vella, Albert Martínez. «Aquest és un primer pas per tornar a córrer i amb molta seguretat. És només un pilar, però suposa tornar-nos a trobar, fer assajos. És un pas que obrirà la porta a què tot el món casteller pugui tornar-hi», apunta.

«Estem molt contents de participar en aquesta prova pilot, per fer les coses el millor possible», diu el cap de colla de la Joves, Jaume Martí. Afegeix que «aquesta és una oportunitat perquè tot el món casteller es pugui aprofitar d’aquesta represa».

Per últim, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, assegura que «això no va de qui ho fa primer sinó de fer-ho bé. Hem treballat molt seriosament aquest protocol que posem a disposició de tots els ajuntaments, de les colles i de la Coordinadora de Colles Castelleres, perquè tots puguin fer el mateix». Avui es produirà la primera reunió de la Comissió Xiquets de Valls per establir les línies principals i treballar en aquesta actuació. Però amb aquesta decisió de tornar a portar els castells a plaça, «el món casteller ha fet un gran pas», conclou l’alcaldessa de la ciutat.

Comentarios
Multimedia Diari