La Festa de l’Oli Nou proposarà activitats per a totes les edats diumenge

Degustacions, venda, música i portes obertes per a tothom

22 noviembre 2021 18:30 | Actualizado a 23 noviembre 2021 18:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Valls recupera enguany la celebració de la Festa de l’Oli Nou amb activitats per a totes les edats, que tindran lloc durant aquest diumenge al matí. Aquesta festa serveix a la Cooperativa vallenca per presentar l’oli nou i oferir-lo per a la venda. El format que s’ha proposat aquest any és molt similar al d’altres edicions, tornant a la normalitat de les activitats, amb visites, l’esmorzar, música i atraccions pels més petits.

La programació començarà amb un dels actes principals, que tindrà lloc a partir de les 10 del matí amb una jornada de portes obertes al trull, on es mostraran les instal·lacions, s’explicarà el seu funcionament i es podrà veure el raig d’oli sortint. L’equipament es podrà visitar fins a les 12 del matí. Allà es podrà gaudir de degustació i venda de l’oli nou. Aquells que comprin una garrafa de cinc litres tindran un descompte de dos euros, com ja ve essent habitual en la celebració d’aquesta festa. El preu de la garrafa es manté en 26 euros, com l’any passat.

Paral·lelament, l’esplanada de l’aparcament de la Cooperativa acollirà el tradicional esmorzar de l’olivaire, amb especial amaniment generós d’oli nou. Aquest acte estarà amenitzat amb l’actuació musical dels vallencs Somdos i complementat amb inflables perquè en puguin gaudir els més petits.

Amb aquesta recuperació «els socis estem molt satisfets i esperonats de poder presentar l’oli nou, després de l’aturada de la festa l’any passat, que no es va poder celebrar», explica Joan Linares, gerent de la Cooperativa de Valls.

Els organitzadors, a més, esperen acollir un bon volum de gent durant l’esmorzar, on s’espera l’assistència d’unes 400 persones, tenint en compte que aquest esdeveniment acostuma a ser força multitudinari. El tiquet per poder gaudir d’aquest àpat té un preu de tres euros. La resta d’actes que se celebraran seran gratuïts i d’accés lliure.

Una bona campanya

Pel que fa a la campanya de l’oliva, encara manquen uns 15 dies per finalitzar-la, però ja es pot començar a fer balanç i parlar de les característiques d’enguany. «Està anant molt bé, en qualitat, quantitat i rendiment», diu Linares. Amb aquest pretext, els socis de la Cooperativa vallenca «esperem fer sobre el milió de quilos d’olives», afegeix, procedents de la collita dels prop de 400 oleïcultors associats que cultiven unes 420 hectàrees.

Aquesta xifra supera la de l’any 2020, considerada «excel·lent» per la seva qualitat, però que va patir una davallada del 30% respecte l’anterior, amb 800.000 quilos i 150.000 litres d’oli amb la DOP Siurana, a causa de les pluges que hi van haver a la comarca.

Comentarios
Multimedia Diari