La Fira del Vent del Pla de Santa Maria torna amb més força que mai

Inaugurat el Centre d’Interpretació del Tèxtil i tret de sortida de les activitats, amb una trobada de camions de rècord

16 octubre 2021 17:40 | Actualizado a 17 octubre 2021 05:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Ha estat una arrencada de fira molt il·lusionant, l’hem estat preparant amb molt entusiasme», explica al Diari el president de la Firta del Vent del Pla de Santa Maria, Martí Rull.

Ahir es va donar el tret de sortida a una nova edició d’aquesta celebració amb la inauguració oficial del nou Centre d’Interpretació del Tèxtil que repassa aquesta tradició industrial al poble en les darreres dècades i exposa maquinària antiga. La imatge d’ahir al matí era molt significativa de la força amb la que ha tornat aquesta edició de la fira, ja que el volum de gent present era superior al d’altres edicions un dissabte al matí.

El recinte firal on se celebra la XXX Fira multisectorial es va omplir de gent que entrava i sortia per visitar els expositors, que enguany n’hi ha més que la darrera edició del 2019. «També hem tingut en compte el vessant solidari amb estands com el de Fans del Lluís, Mans Unides o un d’ajuda als afectats pel volcà de La Palma, ja que hi ha una persona del Pla que viu allà i hi estem col·laborant», expressa el president.

Un dels expositors més curiosos i sorprenents és el de l’Ajuntament del Pla que presenta un seguit de fotografies antigues del poble que prenen vida gràcies a la realitat augmentada on, els visitants poden interactuar gràcies a una aplicació creada pel planenc Rafael Rafí.

Just sortir d’aquest espai, gairebé una cinquantena de camions exposats sorprenien ahir, sobretot, els més petits, que observaven bocabadats els grans vehicles. Aquest any, l’exposició i trobada de camions tunejats ha estat de rècord, ja que n’han vingut més que en cap altre edició.

A més dels actes oficials d’ahir al matí, «la fira incorpora enguany moltes activitats destinades a les famílies, tallers i les atraccions», diu Rull. Precisament, les atraccions són aquest cap de setmana un dels centres d’atenció dels més petits i dels joves que, després de dos anys tornen a tenir-les al poble.

La mítica desfilada de moda o el sopar de la fira van completar els actes d’ahir, entre molts altres.

Avui els més petits poden gaudir de contacontes, passejar en carro, endinsar-se en un planetari o completar una original gimcana pels carrers del poble, apta per a tota la família. La cirereta la posarà El pot petit, amb un espectacle aquesta tarda.

Pels més grans, destaca l’esmorzar ramader, la IX concentració de cotxes i motos clàssics i històrics o la XII trobada de modelistes navals.

Nova presidència

Aquest any Martí Rull s’ha estrenat en la presidència de la fira, ja que l’any passat es va quedar a les portes de fer-ho amb la suspensió de la celebració de forma sobtada, ja que la situació sanitària no era favorable, una tasca que assumeix en plena evolució de l’esdeveniment on s’estan reforçant molts aspectes com el vessant familiar. Aquest procés de canvi i la voluntat de concentrar totes les activitats han fet que enguany no hi hagués actes al camp de vol.

Comentarios
Multimedia Diari