La Nit de Castells de Valls premiarà la part social de les colles

Els guardons relacionats amb la temporada castellera s’han eliminat
i s’han afegit dues categories noves. La gala serà el proper 12 de juny

22 abril 2021 05:30 | Actualizado a 22 abril 2021 05:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Valls celebrarà enguany la 15a edició de la Nit de Castells, el proper 12 de juny. La gala, que habitualment premia, entre d’altres coses, els millors moments de la temporada castellera, canviarà el seu argument i reconeixerà altres aspectes de les colles, com les iniciatives socials que s’han fet durant la pandèmia, amb l’aturada de la seva activitat.

Els premis, que normalment es dividien en 10 categories, es redueixen a sis, mantenint aquells que tenen un perfil més atemporal i amb la incorporació de dos nous guardons.

«Serà una nit adaptada a la situació actual, però amb la voluntat de mantenir viva la flama dels castells», assegura el coeditor de la Revista Castells, Santi Terraza. El premi a la trajectòria, a l’ambaixador de castells i a la millor campanya de comunicació són els que es mantenen respecte d’altres edicions.

El premi de fotografia, patrocinat per Repsol, però, modifica el seu contingut i, davant la manca de castells a les places, es farà una mirada enrere i es reconeixeran les millors imatges de la dècada 2010-2019 en dues categories: la professional, atorgat per les colles que han assolit construccions superiors al 3de9f en la darrera temporada; i l’altra serà per votació popular, a través dels vots emesos pels seguidors de la pàgina de Facebook de la Revista Castells.

Les dues noves categories que s’incorporen enguany premiaran, per una banda, la millor iniciativa social en temps de pandèmia per reconèixer una acció realitzada per una colla l’any 2020 amb finalitats i objectius solidaris, en un guardó atorgat pels cronistes castellers. Per altra banda, també es crea el premi especial Nit de Castells on es reconeixerà una acció de transcendència i impacte en el món casteller realitzada l’any 2020 i que l’atorgarà la Revista Castells.

Per contra, en aquesta edició no es lliuraran els premis vinculats a la temporada, com el moment casteller de l’any, la colla de la temporada, la plaça de la temporada, la imatge de la temporada o la categoria de descarregat i baròmetre. Aquests premis, però, tornaran al catàleg tan bon punt es reprengui la temporada castellera.

«Esperem que, en l’edició que vindrà després d’aquesta, ja puguem premiar els millors moments castellers», assegura Terraza. La voluntat de l’organització és que «la gala sigui en format presencial, sempre a expenses de la normativa, haurem d’esperar a veure què diu el Procicat», diu, «»però esperem poder tenir una màxima representació de les colles.

Activitats castelleres

Per la seva banda, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, assegura que «era un deure recuperar la Nit de Castells per reivindicar les ganes que tenim de tornar a les places». En els darrers mesos, la ciutat de Valls ha acollit algunes activitats relacionades amb el fet casteller, malgrat no s’hagi pogut realitzar l’activitat com a tal, com el primer toc de castells amb els grallers i timbals per part de les dues colles vallenques que es va fer per Sant Joan o les matinades als carrers, una activitat que també es va mantenir malgrat la pandèmia.

Per Santa Úrsula també es va fer un acte simbòlic a la plaça del Blat on es van recordar les diferents epidèmies, guerres i crisis que ha superat el fet casteller al llarg de la història.

La Nit de Castells és una iniciativa que promou la Revista Castells, en organització conjunta amb l’Ajuntament de Valls i la cadena TAC 12.

Comentarios
Multimedia Diari