La indústria de Valls rebrà 100.000 d'ajudes per la Covid

Un centenar d’empreses es poden acollir a les subvencions de fins a 1.000 euros

10 noviembre 2021 19:50 | Actualizado a 11 noviembre 2021 17:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El sector industrial de Valls rebrà un total de 100.000 euros en subvencions per compensar les pèrdues que ha pogut ocasionar la crisi de la Covid-19 en aquests negocis. L’Ajuntament ha aprovat una línia d’ajuts extraordinaris per aquelles empreses que hagin vist minvats els seus ingressos en un 30% -mínim- entre els anys 2019 i 2020.

La previsió és que un centenar d’empreses puguin beneficiar-se d’aquesta mesura, ja que s’atorgaran 1.000 euros per a cada sol·licitant. «Hem intentat reduir al màxim la documentació que s’ha d’aportar i ho hem fet de forma molt senzilla», explica la presidenta de Vallsgenera, Rosa Rovira.

Aquelles empreses o autònoms que es vulguin acollir als ajuts hauran d’identificar que el seu negoci tingui la seu a Valls i justificar la disminució d’ingressos entre el 2019 i el 2020, presentant l’IVA, l’IRPF i l’impost de societats per poder fer la comparativa. També han d’estar donades d’alta i en funcionament amb la llicència d’activitat vigent actualitzada a l’Ajuntament de Valls. A més, han de trobar-se al corrent de les obligacions fiscals i tributàries amb la Seguretat Social, amb l’Agència Tributària i amb la hisenda municipal.

Ara, els ajuts s’han aprovat per part de la Junta de Govern Local i, un cop es publiquin les bases, hi haurà 15 dies de termini per presentar les sol·licituds, que s’aniran assignant fins a l’exhauriment dels fons. Els tràmits s’hauran de fer a través de la seu electrònica de l’Ajuntament.

La tipologia d’empresa que es pot acollir a la subvenció és aquella indústria relacionada amb els productes alimentaris, begudes, tabac o tèxtil, entre d’altres sectors, que s’especifiquen a l’annex de les bases.

Queden excloses de la convocatòria aquelles activitats que ja han rebut ajuts pel mateix motiu anteriorment, com els comerços o serveis de proximitat, per exemple.

La finalitat d’aquests ajuts és donar suport al conjunt del teixit empresarial de la ciutat que ha vist reduïda la seva activitat econòmica a causa de la pandèmia, com s’ha anat fent els darrers mesos.

A mitjans de l’any 2020 ja es va activar una línia d’urgència per un import de 160.000 euros destinats als comerços i serveis de proximitat que van haver de tancar per les mesures de seguretat decretades. Al juny d’aquest any, també es va aprovar una nova línia de 85.000 euros en ajuts extraordinaris, adreçada als sectors de la restauració, estètiques, centres de formació no reglada, gimnasos, empreses de transport col·lectiu de viatgers i del sector cultural.

«Ara ens toca ajudar el teixit industrial, que és el motor de la ciutat», manifesta l’alcaldessa, Dolors Farré. A banda, «també hem congelat impostos i la taxa d’ocupació a la via pública és gratuïta fins a mitjans de 2022», afegeix.

Comentarios
Multimedia Diari