La millora de la carretera permetrà anar a peu i en bicicleta fins a Poblet

Les obres començaran el proper mes de maig i s’espera que sigui un revulsiu turístic per al municipi

05 abril 2021 18:10 | Actualizado a 06 abril 2021 10:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Diputació de Tarragona ha començat a fer les expropiacions dels terrenys per poder arranjar la carretera TV-7002 que uneix el municipi de Vimbodí amb el monestir de Poblet. Aquest és un dels passos previs per iniciar les obres de millora del traçat per connectar els dos nuclis i que s’espera que suposi un revulsiu pel poble pel que fa al turisme. En paral·lel, el projecte es troba també en fase de licitació per poder començar amb els treballs al mes de maig d’enguany.

«Serà una millora molt important per al municipi, perquè el monestir també és una part del poble. Aquesta connexió és vital per promocionar el turisme i el projecte és clau pel desenvolupament del poble», explica al Diari l’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela. A més, l’arranjament també és un pas endavant per a la millora de la circulació per l’accés natural al monestir de Poblet des de les comarques de Lleida.

L’any 2011 ja es va executar una primera fase d’aquest projecte de condicionament de la carretera. Es va millorar un tram des del nucli urbà de Vimbodí fins passat el riu Milans. Amb aquesta millora es va aconseguir una ampliació de la calçada, una millora del traçat, la construcció d’una rotonda de connexió al nucli urbà i d’un viaducte sobre el Riu Milans així com la formació d’un carril bici al llarg de tot el tram. Ara resten per condicionar tres quilòmetres, que uniran del tot el nucli urbà amb el Monestir de Poblet. Es tracta d’un tram que té una intensitat diària mitjana de 380 vehicles i una amplada de només cinc metres, la qual cosa presenta un dèficit funcional important, amb l’existència de zones amb poca visibilitat i corbes amb radis molt tancats.

«El carril bici arribarà fins a Milmanda i això ens podrà ampliar l’oferta turística a Vimbodí», assenyala l’alcalde. «Passarà de ser una carretera amb un doble sentit molt just a tenir 6,5 metres d’amplada. A més, serà més segura, ja que tindrà espai a cada costat per caminar. Serà una connexió per vehicles, però també per a passejar», afegeix Canela.

Les obres inclouen també l’ampliació de dos ponts, un sobre el barranc dels Torrents i l’altre sobre el riu Sec, ja que actualment són massa estrets i no permeten el pas de dos vehicles alhora amb seguretat. Pel que fa a l’alineació dels arbres a l’arribada a Poblet, queden afectats per l’ampliació de la carretera i, per tant, s’hauran de retirar. Per recuperar l’alineament s’ha previst la plantació de 12 arbres de la mateixa espècie.

Mirador panoràmic

També s’habilitarà un mirador panoràmic a prop del Monestir «amb plafons informatius sobre altres punts d’interès de la zona», explica l’alcalde. Aquest mirador estarà condicionat per facilitar la contemplació i interpretació de la vista panoràmica del Monestir de Poblet i dels elements singulars del paisatge. En aquest punt hi haurà una zona d’estacionament amb un espai destinat als vianants, consistent en una plataforma per a la contemplació del paisatge.

Com a treballs complementaris de l’arranjament d’aquesta via, també es durà a terme la senyalització horitzontal i vertical, l’abalisament i la col·locació de barreres de seguretat.

Les obres, amb un pressupost de 2,4 milions d’euros, tindran una durada aproximada d’un any, un cop comencin.

Comentarios
Multimedia Diari