La nova carretera entre el Pla i Figuerola garantirà l'amplada de dos carrils

Les actuacions ja estan en marxa i s’allargaran fins al mes d’octubre. La TV-2001 millorarà la seguretat en diversos punts de la via

23 agosto 2021 15:40 | Actualizado a 23 agosto 2021 16:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La carretera que va des del Pla de Santa Maria fins a Figuerola del Camp, la TV-2001, d’uns dos quilòmetres, es troba actualment en obres per tal de millorar la seva seguretat i arranjar la via. Des de fa alguns dies s’estan fent diverses actuacions que permetran que la carretera pugui tenir una amplada mínima per la millor circulació de vehicles.

Entre aquests arranjaments, s’està realitzant una millora de la seguretat i el drenatge entre els punts quilomètrics 0+000 i l’1+900. En aquest tram s’està fent treballs per garantir l’amplada mínima de dos carrils de tres mestres cadascun, un per a cada sentit de circulació.

També es farà un reforç del ferm de tota la carretera i es procedirà a la instal·lació de diversos reductors de velocitat a la zona de l’entrada del municipi del Pla de Santa Maria. Aprofitant que es fa aquesta obra a la zona, també es deixarà feta una canalització al voral per preparar-la per al pas de fibra òptica.

Actualment, la carretera TV-2001 entre el Pla de Santa Maria i Figuerola es troba en bon estat de conservació, però la principal limitació que té és la seva amplada. Hi ha trams on poden circular dos vehicles, un per carril, tot i que en un espai força estret, però hi ha diversos punts on la via s’estreny i només hi ha lloc per a un únic vehicle, obligant al que ve de cara a aturar-se i cedir el pas. És el cas de la sortida del Pla cap a Figuerola, on la via és molt estreta i, malgrat que la velocitat està limitada amb reductors, de vegades no hi ha prou visibilitat per veure si ve un cotxe de cara, ja que hi ha un tomb pronunciat.

També és una via transitada quasi de forma obligada per tots aquells veïns de Figuerola del Camp que volen anar al Pla o a Valls. Hi ha una segona opció que és passar pel coll de Lilla, si es vol anar a la capital de l’Alt Camp, però la carretera és encara més estreta, per tant, la TV-2001 és l’opció més còmoda i més transitada.

A més, és la carretera que fan servir majoritàriament els camions procedents de la zona industrial de Figuerola, que surten cada dia, per la qual cosa la millora també optimitzarà el pas diari d’aquests vehicles. És quasi habitual trobar també persones que van a caminar entre els dos pobles i passen per aquesta carretera estreta, molt recta i plana i amb un recorregut d’uns dos quilòmetres que molts veïns d’ambdues poblacions trien per fer una passejada. Amb la nova amplada, també es millorarà la seguretat de les persones que la fan servir a peu.

Dos mesos més

Les obres duraran encara uns dos mesos més amb la previsió que acabin el 10 d’octubre d’enguany. El cost total de les actuacions ascendeix a 309.900 euros, a càrrec de la Diputació de Tarragona.

Aquesta carretera ja es va arranjar fa uns anys enrere, concretament a principis de l’any 2007, on la Diputació també va invertir, en aquest cas, 125.000 euros en reforçar el ferm en el marc d’un pla de millora dels paviments de les vies que gestiona l’ens que s’estava duent a terme llavors. Ara, les obres milloraran l’amplada i permetran més comoditat als conductors i als vianants que ciruclen diàriament per la carretera.

Comentarios
Multimedia Diari