La nova comissaria de la Policia Local de Valls anirà a l’antic escorxador

La zona mantindrà un espai per aparcar inferior a l’actual i una àrea verda. També s’hi construiran nous habitatges

JÚLIA GIRIBETS

Whatsapp
L’actual aparcament de l’antic escorxador acollirà la nova comissaria que ocuparà una part de l’espai. El proper plenari aprovarà una modificació del planejament per poder iniciar les obres. FOTO: J. G.

L’actual aparcament de l’antic escorxador acollirà la nova comissaria que ocuparà una part de l’espai. El proper plenari aprovarà una modificació del planejament per poder iniciar les obres. FOTO: J. G.

La futura comissaria de la Policia Local de Valls s’ubicarà a l’antic escorxador, on ara hi ha un aparcament. Les instal·lacions actuals, situades darrere de l’Ajuntament han quedat petites i insuficients, per la qual cosa el nou edifici permetrà fer front a les necessitats que té el cos.

«Un dels compromisos de la legislatura era aquest», assegura l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i «després d’analitzar opcions i, en consens amb la Policia Local, l’ubicarem aquí», expressa. El ple del proper dilluns aprovarà una modificació del pla urbanístic per poder fer l’equipament en un espai de 4.145 m2, dels quals 935 es reservaran per a la comissaria.

El POUM preveia la construcció d’habitatges en aquest indret, que feia frontera amb el col·legi Cor de Maria i tapava tota la visual del torrent. «La comissaria és una prioritat, necessitem dependències noves, funcionals i més àmplies», afegeix Farré. Un dels motius de situar la comissaria en aquest emplaçament és la bona connexió que té amb diferents punts de la ciutat i, en especial amb el Centre Històric, ja que es troba a 200 metres del carrer de la Cort i a 300 del Pati o de la plaça del Blat.

L’edifici estarà alineat amb el carrer Pantà i amb el pont de la Fraternal, per la qual cosa no taparà la visibilitat del torrent. Ocuparà només una part de l’actual aparcament i la resta del solar «serà una zona verda oberta amb pàrquing i jocs per la canalla, hem d’acabar d’estudiar què fem exactament», diu la regidora d’Urbanisme, Sònia Roca. La previsió és que la nova seu de la Policia Local tingui planta baixa i un primer pis. A baix hi hauria els serveis d’atenció al públic o aquells que requereixen més contacte amb la ciutadania i aparcaments pels vehicles i a la primera planta hi haurà la resta de dependències.

Ara es convocarà un concurs d’idees per dissenyar aquest edifici. Just a l’altre costat de l’aparcament, a la banda oposada on anirà la comissaria es construiran habitatges en un espai d’uns 800 m2.

Gairebé el 70% de tot l’espai és de propietat municipal, per la qual cosa s’espera que els tràmits no s’allarguin gaire i les obres puguin començar el més aviat possible. Tan sols s’ha de fer un projecte de reparcel·lació amb els propietaris de la zona on dels habitatges.

Pel que fa a la comissaria, compta amb el vistiplau del cos de la Policia Local de Valls, segons expliquen des del consistori, ja que estan d’acord amb que el projecte es desenvolupi al Centre Històric i que s’ampliïn i es modernitzin les seves instal·lacions.

Amb l’ampliació de l’equipament també podria venir acompanyada d’una ampliació del nombre d’agents del cos policial que ha anat augmentant els seus efectius des del 2019 i no es descarta seguir fent-ho «per donar el servei que el ciutadà es mereix», diu l’alcaldessa.

Avui al matí, precisament, se celebra una Junta Local de Seguretat a l’Ajuntament de Valls on es podrà tractar aquest tema i d’altres de més actualitat, com els darrers aldarulls nocturns i vandalisme que han tingut lloc als carrers de la ciutat. «Hem de posar mesures perquè això acabi, són moments molt complicats i agraeixo molt la feina de Policia Local i Mossos», manifesta Dolors Farré.

Temas

Comentarios

Lea También