La nova cuina de la residència Alt Camp donarà també àpats al Pius de Valls

Amb una inversió de 576.000 euros, l’equipament podrà superar els 1.000 menjars diaris per a treballadors i usuaris

28 mayo 2021 14:00 | Actualizado a 28 mayo 2021 15:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La residència Alt Camp de Valls millorarà les seves instal·lacions amb la construcció d’una cuina que substituirà la que hi ha actualment al Pius Hospital. El nou equipament ocuparà 365 metres quadrats i comptarà una inversió de 576.000 euros. A més, tindrà capacitat per superar els 1.000 àpats diaris que es fan actualment per a treballadors i usuaris.

L’equipament s’edificarà en una instal·lació annexa a la residència, amb connexió directa amb l’edifici principal i amb sortida a l’exterior per permetre el transport d’àpats a altres centres.

El fet de traslladar la cuina del Pius a la residència respon a donar resposta al centre on hi ha més demanda d’àpats, fins al 60% del total. També servirà per situar aquest indret com a punt central per a fer els repartiments a la resta d’equipaments sanitaris, com l’hospital, els centres de dia de Vila-rodona i Valls o la residència Montserrat Cuadrada i, de forma puntual, a l’atenció domiciliària.

«En comptes de fer la inversió a l’hospital la farem a la residència, perquè actualment l’hospitalització contempla pocs dies d’ingrés i ha baixat la demanda de menjar. En canvi, a la residència és una demanda sostinguda», explica el president del Consell d’Administració Gestió Pius, Jordi Cartanyà. L’equipament, que entrarà en funcionament durant el primer semestre del proper any, «aposta per consolidar els serveis i millorar la qualitat alimentària, a més de tenir diversitat de dietes, ja que es donarà la possibilitat als usuaris de triar entre dos primers plats i dos segons», afegeix. A més, es preveu que el nou servei sigui «més funcional i molt més pràctic».

El servei es posarà en marxa a través d’una licitació que es traurà properament, ja que el projecte es troba en l’actualitat en període d’exposició pública. La nova cuina permetrà augmentar la capacitat de producció i «ampliar el miler d’àpats diaris que es fan actualment i serà possible donar cobertura a altres equipaments socials o educatius en el futur», expressa Noemí Nieto, gerent del Pius Hospital de Valls. A més, serà una cuina «de llarg recorregut, amb una vida útil de 25 anys», assegura la gerent. S’espera que el mateix personal de l’empresa licitada pugui arribar directament als usuaris servint els àpats i així descarregar de feina els treballadors dels centres.

Per la seva banda, la directora de la residència Alt Camp, Natàlia Rovira, afirma que els àpats són «de vital importància» pels usuaris i el nou equipament permetrà també adaptar espais com el menjador i disposar de zones per a fer activitats. «Augmentarà la qualitat del menjar, serà més casolà, la dieta podrà ser més personalitzada i l’espai estarà modernitzat», manifesta. A més, si la situació pandèmica ho permet, «els familiars podran venir a gaudir d’un àpat com fèiem abans». La cuina serà de planta baixa i connectarà amb l’actual saló social, que es reconvertirà en el nou menjador del centre geriàtric, una remodelació que ja es contempla en aquest mateix projecte.

Pel que fa a l’actual cuina del Pius Hospital, l’espai que ara ocupa s’habilitarà per ampliar i fer més còmodes les instal·lacions del menjador del centre, però es mantindrà en part una cuina pròpia per atendre la preparació de plats de darrera hora.

Comentarios
Multimedia Diari