La nova vida de la Casa de les Punxes de Valls

Gastronomia i música en viu. Una empresa d’esdeveniments ha comprat el singular edifici que reobrirà properament com a restaurant i, en una segona fase, com a hotel

31 julio 2021 05:48 | Actualizado a 31 julio 2021 12:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La singular Casa de les Punxes, situada al carrer Francesc Gumà Ferran de Valls, i abandonada des de fa temps, ja té un nou propietari. L’edifici estava esperant algú que el gestionés i el fes sortir de la situació de deixadesa. 

Fa mesos que la casa, de 2.300 metres quadrats, a és a la venda i encara conserva el cartell que ho anuncia, malgrat que l’adquisició del nou propietari va ser al desembre del 2020. L’empresa que ha comprat l’immoble és Boom boom produccions, que regenta la sala Red Star de Valls i fa esdeveniments de cultura i oci. 

 L’emblemàtic edifici es reconvertirà, en una primera fase, en un restaurant que tindrà una capacitat per a unes 150 persones, «amb cuina de la terra», afirmen des de la propietat, una terrassa de 800 metres quadrats i música en directe. La intenció és oferir dues etapes gastronòmiques en funció de l’època de l’any. Per una banda, els mesos de primavera i estiu es potenciarà la terrassa i les actuacions en viu i a la tardor i l’hivern s’oferiran calçotades. 

El local també tindrà una sala polivalent on es podran fer exposicions, demostracions gastronòmiques o altres activitats.  

Un cop consolidada aquesta primera fase amb el restaurant, la part de dalt de la casa es convertirà en un hotel amb una dotzena d’habitacions repartides en dues plantes. «Seran habitacions grans i tindran un pati interior amb molta llum i visibilitat», afirmen des de l’empresa propietària.  

Obres a la tardor

Les obres començaran, amb tota probabilitat, aquesta propera tardor. «Primer s’ha d’apuntalar la façana, buidar l’edifici, fer el restaurant i deixar l’estructura preparada per la segona fase amb les habitacions», expliquen. La intenció és que el restaurant obri portes l’estiu del 2022.


L’edifici està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) i, per tant, s’ha de protegir. En aquest sentit, la façana original s’haurà de respectar i també altres  parts de la casa.  

Actualment, davant de la casa hi ha un improvisat aparcament de terra que en un futur podria estar vinculat al restaurant. «Volem adequar el pàrquing, hem de parlar amb Renfe, propietària dels terrenys», asseguren.

Com que l’edifici és un BCIL, el ple de l’Ajuntament de Valls ha aprovat aquesta setmana una bonificació per a la reforma i l’ampliació de la casa que cobreix gairebé la totalitat de l’impost de les obres. «És un lloc emblemàtic de Valls, a banda de mantenir l’edifici li posem coses noves perquè la gent pugui sortir per aquí i gaudir d’un sopar amb música en directe», afirmen de de la propietat. «Volem donar a Valls una cosa que ara mateix no té», manifesten.  

Aquest edifici, d’estil modernista, i la seva fàbrica annexa van acollir fa dècades una empresa de productes insecticides i, més endavant, va albergar les oficines d’una empresa de refractaris pel mercat internacional.  

Comentarios
Multimedia Diari