La temàtica castellera protagonitza la 13a edició del concurs ‘El barri en flor’a Valls

A partir d’aquest dijous, comerços i veïns poden iniciar les inscripcions per a l’edició d’enguany, que comença el 26 d’abril

29 marzo 2021 18:10 | Actualizado a 30 marzo 2021 05:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Valls acollirà una nova edició del concurs ‘El barri en flor’, en la que serà la seva 13a edició, on els residents al Barri Antic i els establiments comercials de tota la ciutat guarneixen carrers i aparadors amb originals motius florals. A partir del 26 d’abril, comerços i veïns podran començar a decorar aparadors i carrers amb l’objectiu de dinamitzar l’afluència de gent a la via pública per tal de poder visitar totes les creacions que han fet els participants.

Malgrat la pandèmia, l’any passat es va assolir una bona participació en el concurs i s’espera que enguany es torni a repetir. L’organització ha proposat una temàtica molt vallenca per a fer les decoracions com és el fet casteller. «Volem fer un homenatge als castellers i castelleres de la ciutat que porten quasi dues temporades sense fer castells», explica el regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris.

D’aquesta manera, «els participants podran jugar amb els colors de les camises, les faixes, donarà molt joc», expressa. A banda de poder participar de forma individual, veïns i comerciants es poden posar d’acord per guarnir tot un carrer conjuntament, per exemple.

Originalitat i materials reciclats

«Aquesta és una manera diferent de veure els comerços de Valls i animem a què tothom en formi part», diu la presidenta de Comerç de Valls, Rosa Baseda, que esperona a tots els seus associats a formar part d’aquesta iniciativa.

D’altra banda, les flors de les decoracions no han de ser naturals obligatòriament, tot i que és una opció. Es valoraran també altres aspectes com la creativitat o originalitat dels diferents dissenys participants. A més, hi haurà un premi especial de 100 euros per a qui utilitzi material reciclat.

Les inscripcions per participar en el concurs comencen aquest dijous i es poden fer a l’Oficina de Turisme de Valls, ubicada al carrer de la Cort, o través del correu comerc@valls.cat. El tret de sortida del certamen serà del 26 d’abril fins al 16 de maig. Durant aquest període, el jurat, format per representants de l’Ajuntament de Valls, l’Oficina de Turisme, l’Agrupació de Confraries i Germandats de Setmana Santa a Valls i el Centre de Lectura, farà la seva valoració tenint en compte diferents criteris.

Els premis

Els premis de les diverses categories existents van dels 100 fins als 300 euros, per a bescanviar entre els establiments adherits a l’associació de comerciants vallenca. Els guardons es dividiran entre les creacions que facin els veïns i veïnes del Barri Antic, les que realitzin els comerços, els carrers de forma conjunta o els col·lectius que es vulguin associar per participar en el certamen.

Aquesta iniciativa es promou des de la regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls de forma conjunta amb Comerç de Valls.

Comentarios
Multimedia Diari