L’acusat de matar el cunyat al Montmell seguirà en presó preventiva

L’Audiència considera que segueix el risc de fugida i de destrucció de proves. El judici es va suspendre el novembre i està fixat pel març

01 enero 2021 18:20 | Actualizado a 02 enero 2021 06:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un home que s’enfronta a 17 anys de presó per matar el seu cunyat i cremar la seva furgoneta el 14 d’agost de l’any 2017 al Montmell seguirà en presó preventiva. Així ho ha decidit el magistrat de la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona que porta aquest cas de jurat popular. El passat mes de novembre es va haver de suspendre el judici perquè el processat estava aïllat a la presó de Mas d’Enric per un brot de coronavirus. La vista oral s’ha fixat per al proper mes de març. El magistrat considera que segueix el risc de fugida i també el de destrucció de proves. Es dona la circumstància que el cos de la víctima encara no s’ha trobat.

Els acusats són dos germans, qui haurien tingut desavinences amb la víctima a l’hora de gestionar una plantació de marihuana en aquest municipi del Baix Penedès. La tarda del 14 d’agost haurien citat la víctima a l’immoble per matar-la. Posteriorment, els acusats, segons el fiscal, van agafar el seu vehicle i el de la víctima i van marxar a Olivella. I amb la furgoneta d’aquesta es van desplaçar fins a Sant Cugat de Sesgarrigues, con van cremar-la,. I durant el trajecte s’eren desfet del cos, que no ha estat localitzat.

El passat 13 de novembre, l’advocat d’un dels processats va demanar a l’Audiència que el seu client sortís en llibertat, a l’espera de judici, que s’ha previst que comenci el 4 de març. Recordava que, com a conseqüència de la pandèmia, es retarda el judici «i no es considera justificat el manteniment de la mesura cautelar». I assenyalava que els riscos havien quedat disminuïts per la pandèmia: de fugida, de destrucció de probes i de reiteració delictiva.

El magistrat de l’Audiència considera que segueix el risc de fugida perquè les fronteres no s’han tancat i es produeix, a més, una contínua modificació i variabilitat de les restriccions. També apunta que hi ha indicis que l’acusat ha comès els fets, com ja va apuntar l’Audiència en altres interlocutòries. Tanmateix, segueix havent-hi un elevat risc de destrucció de proves en seguir sense aparèixer la víctima. I finalment cal garantir la protecció de la denunciant per evitar que pugui ser pressionada per condicionar el seu testimoni durant el judici.

Comentarios
Multimedia Diari