Más de Camp

L’any passat es van crear 31 empreses, assessorades per Vallsgenera

A més, un total de 129 persones van trobar feina a través de programes de contractació laboral de l’esmentat institut

JÚLIA GIRIBETS

Whatsapp
Una de les sessions de formació de l’Institut Municipal de Desenvolupament Local, Vallsgenera. FOTO: DT

Una de les sessions de formació de l’Institut Municipal de Desenvolupament Local, Vallsgenera. FOTO: DT

L’any 2020 es van crear un total de 31 noves empreses amb l’assessorament i l’orientació de Vallsgenera, l’Institut Municipal de Desenvolupament Local de Valls, malgrat que va ser un any marcat per la pandèmia. Seguint aquestes dades, l’organisme va atendre 157 persones emprenedores i va donar suport a 22 plans d’empresa acabats. Aquestes són algunes de les xifres de la memòria anual de Vallsgenera, on s’ha copsat que amb aquests mesos de Covid els cursos online s’han convertit en una nova oportunitat per a la formació i ara s’incorporaran al catàleg de serveis estables de l’institut municipal.

Aquests cursos han permès aquest darrer any mantenir l’activitat i diversificar l’oferta. Les noves tecnologies s’han convertit en grans aliades per poder desenvolupar l’activitat de l’organisme sense haver de tancar portes. Per això també s’ha reforçat la presència de Vallsgenera a les xarxes socials.

Per tal de minimitzar el creixement de l’atur a la ciutat, l’organisme també ha ofert aquest darrer any diversos programes de contractació, mitjançant els quals 129 persones han pogut trobar feina. «La nostra activitat ha estat condicionada per la pandèmia i els números de vegades no responen a les dades habituals. Però hem treballat per mantenir l’activitat i donar el millor servei», explica la presidenta de Vallsgenera i regidora d’Empresa i Ocupació, Rosa M. Rovira.

Els serveis de formació ocupacional han generat cursos i activitats en els que hi han pres part 236 persones en programes formatius i 102 han pogut realitzar pràctiques laborals en empreses.

En aquest sentit, s’ha aconseguit una mitjana d’inserció laboral superior al 40%, en especial en cursos formatius adreçats a joves com un dels col·lectius prioritaris i amb majors dificultats d’accés a un lloc de treball.

A més, «hem seguit tenint una borsa de treball molt activa per a la recerca de feina», diu Rovira.

Ajuts a empreses

Per tal de pal·liar els efectes negatius generats en les empreses vallenques durant aquests darrers mesos de pandèmia, en uns dies es posaran a disposició d’aquestes negocis uns ajuts de 100.000 euros a repartir entre aquells que hagin patit una davallada d’ingressos a causa de la crisi sanitària i ho puguin demostrar, ja que s’ha copsat una gran baixada de l’activitat en el sector industrial.

Per últim, Vallsgenera ha estrenat un nou portal web, molt més intuïtiu que l’anterior, per poder accedir a les ofertes de feina, la borsa de treball o els cursos de formació de forma més senzilla i directa. Un dels punts principals de la nova web és també la secció d’empresa i suport a l’emprenedor. En aquest apartat, s’informa detalladament dels serveis i recursos d’emprenedoria, del viver d’empreses, ajuts i subvencions disponibles i també dels solars, naus o locals on obrir un nou negoci. A més, s’ha incorporat un cercador per trobar qualsevol empresa, servei o comerç de l’Alt Camp. També hi ha àmplia informació sobre el projecte Camp de Valls de promoció industrial de l’Alt Camp.

Temas

Comentarios

Lea También