Les Decennals de Valls ompliran les escoles amb dansa, circ, jocs gegants i tallers

Quatre centres educatius acolliran el gruix de la programació familiar que presenta 31 propostes en 70 sessions

02 noviembre 2021 16:31 | Actualizado a 02 noviembre 2021 16:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Durant les festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, els centres escolars de Valls romandran tancats pel que fa a l’activitat lectiva, però obriran les seves portes per acollir el gruix de les activitats familiars que presenta el programa festiu. En concret, quatre centres educatius –les escoles Enxaneta, Eugeni d’Ors i Baltasar Segú així com l’institut Serra de Miramar- serviran com a espais per acollir aquesta programació per a tots els públics. També hi haurà altres iindrets artístics estables com la Circoteca o la vela de l’escola Enxaneta, al mig del seu claustre.

En total, s’estan gestant 31 propostes, on s’ha intentat representar totes les arts escèniques, que es podran veure del 28 de gener al 6 de febrer de 2022, des de les nou del matí fins a dos quarts de vuit del vespre. Moltes de les companyies participants repetiran l’espectacle, per la qual cosa s’han programat un total de 70 sessions. 

«Hem volgut tenir una representació vallenca en els espectacles», explica Dèlia Batet, representant de la comissió d’espectacles familiars. Per això, sis de les obres portaran el segell de Valls i seran de companyies o artistes locals. Es tracta de la Cia- Passabarret, la pallassa Mofa, la Cia. Eudald Ferré, la Cia. Gerard Mallorquí, Mireia Besora o la ballarina Elisenda Nadal.

La resta de propostes vindran des del Brasil, Argentina, Xile o Polònia o Mallorca, entre d’altres. Destaca, per la seva originalitat, la singular proposta del teatre Lambe-Lambe, que es realitza dins de caixes per explicar històries en miniatura, per a un sol espectador que veurà l’espectacle a través d’un forat.

També hi haurà dansa, màgia, circ, teatre, contacontes, titelles o música, amb l’humor gestual de The Postman, de la companyia Txema Magic, l’humor de Bye Bye Confetti de la companyia La Baldufa o tir amb arc acrobàtic combinat amb el contorsionisme a càrrec de Sara Twister.
Les escoles també acolliran instal·lacions de jocs gegants i laberints per posar a prova l’enginy dels participants o La feria de los Inventos de Civi Civiac, un museu d’invents i un espai per experimentar i jugar i Escales Musicals de GAAC, amb jocs musicals.

A part dels espectacles també s’han programat tallers per a tota la família relacionats amb la dansa, però que barregen el moviment amb els grafismes, les cançons o el joc.
Per la seva banda, Maurici Gelambí, director de l’escola Baltasar Segú, un dels centres que acolliran els espectacles, destaca la importància que «les escoles esdevinguin espais escènics i que els infants puguin arrossegar els seus familiars que mai han vist unes Decennals, perquè les puguin viure». 

El públic interessat podrà adquirir els abonaments per assistir a aquests espectacles a preus simbòlics, la qual cosa permetrà accedir a totes les activitats familiars a qualsevol hora. També hi haurà la possibilitat d’adquirir una entrada per mig dia, matí o tarda. Aquesta programació no està tancada al 100% i es preveu que hi pugui haver alguna nova incorporació o modificació en les properes setmanes.
 

Comentarios
Multimedia Diari