Les Decennals de Valls tindran trobada castellera

Les diferents colles es reuniran a l’aparcament de l’Hort del Carme amb dues rondes de castells i una de pilars

29 septiembre 2021 18:40 | Actualizado a 30 septiembre 2021 05:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les festes Decennals 2021+1 de Valls comptaran amb l’emblemàtica trobada de colles castelleres. L’organització està treballant en diversos escenaris per poder dur a terme tota la logística i fer que aquesta gran reunió sigui possible.

De moment, s’ha canviat la ubicació de l’esdeveniment respecte el 2011 i passa de la Font de la Manxa a l’aparcament de l’Hort del Carme. «Actualment hi ha censades més de 100 colles castelleres i en cas que tinguéssim una participació màxima no hi cabrien totes al mateix lloc que fa 10 anys», assegura el director artístic de les Decennals, Jordi Bertran.

«Hem fet un estudi i a l’Hort del Carme hi caben bé totes. També potenciem estar al Centre Històric, amb l’entorn del campanar, per exemple», apunta. Amb les normatives actuals, s’està establint fer una actuació ‘clàssica’ de dues rondes conjuntes de castells alhora i una ronda de pilars. En el pitjor dels casos, si les dades epidemiològiques empitjoren, «es farà igual, encara que només es pugui fer un pilar», diu Bertran, però s’està treballant amb unes condicions més favorables per tenir com a punt de partida una actuació similar com la de fa 10 anys.

Pel que fa a la durada de la trobada, «creiem que es pot fer bé i que no ha de tenir una durada extrema», afirma. «L’esperit és que no venim a competir, volem que totes les colles se sentin representades», explica. La intenció és fer aquesta trobada amb públic presencial, però si la situació no ho permet «es buscarien altres fórmules», considera.

«Els experts diuen que estarem molt millor i en això treballem». També s’està treballant en l’arribada de les colles al lloc de la trobada, que fa 10 anys es va fer en cercavila i fent prèviament un pilar a la plaça del Blat. «La cercavila va cansar molt als castellers i per l’espectador no suposa cap espectacle, però tothom que vulgui fer el pilar el podrà fer», manifesta el director artístic.

Pel que fa a la Comissió Xiquets de Valls, encarregada d’organitzar l’acte, «estem acabant de detallar-ho tot. A mesura que la cosa es va obrint ens anem apropant al que voldríem tots, que és un acte bonic», diu Joan Ibarra, des de la Colla Vella.

«Volem que la trobada sigui el més àmplia possible, que es compleixin les normatives i el temps anirà dient», afegeix David Guasch des de la Colla Joves.

106 colles convidades

En total estan convidades a la trobada a l’Hort del Carme les 106 colles castelleres que hi ha actualment a Catalunya. Aquest espai ja es va fer servir aquest passat estiu per Sant Joan per dur a terme els concerts amb un bon resultat, pel que fa a la logística i a la resposta ciutadana.

«Aquesta serà la primera gran trobada de colles castelleres després de la pandèmia. Seran les Decennals de la represa», afegeix l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré.

Comentarios
Multimedia Diari