Les Decennals es presenten als vallencs de Barcelona

L’alcaldessa, Dolors Farré, assegura que aquestes festes «són emoció i són sentiment, són esperança i són a la vegada retrobament»

21 enero 2022 10:40 | Actualizado a 28 enero 2022 17:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La ciutat de Barcelona té una important colònia de vallencs que, per algun motiu o altre, estan vivint o treballant a la Ciutat Comtal. Ahir, una representació de la capital de l’Alt Camp va traslladar-se fins a la localitat barcelonina per presentar les Festes Decennals, que començaran dins de set dies i duraran fins el 6 de febrer.

L’acte, com ve sent tradicional els darrers anys, va tenir lloc al Saló de Cent de l’ajuntament, en un acte presidit per la tinenta l’alcalde –i a la vegada vallenca de fora vila– Laia Bonet. L’alcaldessa Dolors Farré li va donar les gràcies per l’acollida en aquest espai. Recordà que les Decennals són molt més que concerts, grans espectacles, muntatges o exposicions, «són la llum, les festes de la llum. Són, en definitiva, les festes que portem al cor. Són emoció, són sentiment, són esperança i són a la vegada retrobament». Una celebració que després de mesos de dificultat per la pandèmia «són segurament encara més esperades».

L’alcaldessa es va referir que les Decennals seran encara «més extraordinàries, com a símbol, com a símbol de la represa en pandèmia, de represa de l’activitat ciutadana, social, econòmic i cultural; de represa per agafar forces, per agafar tot el llegat que hem tingut cura de generació en generació, perquè sobretot és futur, perquè vol dir tirar endavant, sobretot endavant per afrontar nous reptes i nous projectes».

A la part final de la seva intervenció, Farré recordà les històries de generositat que ha tingut la gent de fora vila cap a Valls al llarg dels anys, la darrera el 2021amb la campana Candela de l’església de Sant Joan o participant i impulsant també el projecte d’orgue, que ja és una realitat. Al final de l’acte, les dues colles vallenques van aixecar pilars.

Distingides com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat, les Decennals, d’origen religiós, han esdevingut una celebració extraordinària que inclou un ampli ventall de propostes artístiques, culturals, populars, esportives, infantils i lúdiques, entre d’altres. Les festes, celebrades des de l’any 1791, són úniques per la seva periodicitat, magnitud, dimensió espectacular, pel seu caràcter patrimonial, per la confecció participativa del programa i també per la gran varietat d’actes de tots els àmbits que l’integren.

Comentarios
Multimedia Diari