Les llums de les Decennals a punt per il·luminar Valls

La gran bastida de 25 metres ja és ben visible al passeig Tarradellas. Les properes setmanes s’implementaran les lluminàries musicals

11 diciembre 2021 22:20 | Actualizado a 12 diciembre 2021 07:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El coneixen com ‘l’escultor de la llum’ i aquests dies és a Valls per supervisar el gran muntatge de les lluminàries que marcaran les properes festes Decennals 2021+1. Es tracta de Lucio Mariano, propietari de la firma italiana Mariano Sceneographic Light Sculpture, responsable de les lluminàries ornamentals que convertiran Valls en un autèntic passeig de la llum.

De moment, ja és ben visible una part d’aquest muntatge amb la bastida que s’ha aixecat al passeig Tarradellas, al Fornàs, una estructura metàl·lica de 25 metres d’alçada sobre la qual s’implementaran, en les properes setmanes, les lluminàries musicals.

Lucio Mariano destaca «l’envergadura d’aquest projecte», no només per aquesta instal·lació del Fornàs, sinó per les ornamentacions lumíniques que hi haurà al Centre Històric.

L’estrena de tot aquest projecte tindrà lloc el 28 de gener amb un recorregut que arrencarà al Centre Històric amb la cavalcada màgica i lluminosa a càrrec de la Compagnie des Quidams, de França, i els seus deu imponents cavalls d’ivori que conduiran fins al passeig Tarradellas per a l’espectacle inaugural dissenyat per MarianoLight.

Per primer cop en la història, el muntatge de les lluminàries musicals es podrà veure en sis variants diferents durant els deu dies de els Decennals, una cinquantena de passis, tots de caràcter gratuït, que s’alternaran en la programació de les festes, perquè aquest espectacle pugui arribar a tothom, més enllà del dia de l’estrena.

En total, hi haurà més de 352.000 llums al muntatge del Fornàs i 400.000 a les ornamentacions lluminoses del centre. L’aplicació de l’última tecnologia led permetrà una notable reducció del consum energètic, en xifres superiors al 60% respecte a fa deu anys, i serà més respectuosa amb el medi ambient.

Gran varietat

Al Centre Històric s’instal·larà la tipologia de lluminàries patrimonials que van ser recuperades en les darreres Decennals seguint les fotografies antigues del fotògraf vallenc Pere Català Pic i altra documentació històrica. A la plaça del Blat s’instal·laran 9 canelobres tridimensionals, al carrer de la Cort es podran veure 24 arcs de tipologia ‘Stella’, és a dir, estel·lar, que juga amb el vers del Virolai vallenc, que diu que la Mare de Déu de la Candela és «de la ciutat estel». I el Pati, lluirà la instal·lació ‘Barrocco Luminaria’. Les lluminàries s’encendran cada dia durant les Decennals.

Comentarios
Multimedia Diari