L'infern torna a Valls per Santa Úrsula

Els grups locals van iluminar la nit del municipi amb foc i pirotècnia

Àngel Juanpere

Whatsapp

Valls segueix de festa. La capital de l'Alt Camp va gaudir ahir a la nit del Ball parlat i la Carretillada de Ball de Diables de Valls, un acte en el que també van prendre part el drac, el bou tradicional, el Ball de Diables Infantil i el drac petit de Valls.

Ball parlat i carretillada del Ball de Diables de Valls ahir al vespre a l’aparcament del Centre Històric. FOTO: Àngel Juanpere

El cel de Valls es va iluminar y el día va tornar durant la nit gràcies a la profussió d'artificis pirotècnics que van fer gaudir a petits i grans. Tot acompanyat dels artificis disparats per la Pirotècnia Catalana de Vimbodí i Poblet. 

Ball parlat i carretillada del Ball de Diables de Valls ahir al vespre a l’aparcament del Centre Històric. FOTO: Àngel Juanpere

Avui, darrer dia

Avui és la darrera jornada de les Festes de Santa Úrsula, quan manquen exactament 96 dies perquè arranquin les Decennals 2021+1. El plat fort serà l’esperada actuació castellera a dos quarts d’una de la tarda a la plaça del Blat. Enguany no es veuran construccions de 10, ni castells espectaculars. Però no mancaran les ganes de fer una diada especial després de mesos d’espera. No hi ha restriccions d’aforament ni tampoc de nombre de castellers que hi poden estar presents. Això sí, tothom amb mascareta.

L’actuació vindrà precedida, a tres quarts de dotze, de la balladeta dels gegants i de la Mulassa de Valls, que no estava previst inicialment i que finalment serà possible gràcies a la flexibilització de les restriccions sanitàries. Després es farà l’entrada a plaça de les dues colles amb els seus grups de grallers i timbalers.
Abans, a les onze del matí, a l’església de Sant Joan s’oficiarà l’ofici en honor a la copatrona, amb l’exposició del valuós reliquiari gòtic.

I a la tarda, abans de donar per closa la festa, la darrera representació de l’espectacle Candela, la de la colla dels estels, al Teatre Principal a les sis de la tarda. I a les vuit també la darrera projecció de la pel·lícula El pas. Santa Úrsula 1981 a JCA Cinemes.

Temas

Comentarios

Lea También