Llibertat per al monjo acusat de fer tocaments a una nena de cinc anys

El denunciant és un alemany que féu una foto mentre el monjo jugava amb la petita davant dels pares a la plaça del monestir a les 12.30 hores

27 agosto 2021 17:30 | Actualizado a 27 agosto 2021 17:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El jutge va deixar ahir en llibertat amb càrrecs un monjo del monestir de Poblet acusat d’haver realitzat tocaments a una nena de cinc anys. Els fets s’haurien produït el passat dia 15 després de la missa del matí a la plaça del propi recinte i amb els pares al costat. Un turista alemany va captar una foto on es veia la nena jugant amb el monjo en qüestió i, en un moment donat, a ella se li puja la faldilla. L’autor de la imatge, després d’analitzar-la, va creure que podria haver uns tocaments i ho va denunciar els Mossos d’Esquadra, cosa que no han fet els pares, que no veuen cap intencionalitat ni delicte. De forma cautelar, l’abat ha apartat el monjo de la seva activitat, ha obert una investigació canònica i ha comunitat els fets a la Congregación de la Doctrina de la Fe del Vaticano.

El diumenge dia 15, a la sortida de la missa conventual, a la plaça del monestir, a les 12.30 hores un monjo conversava amb la família de la nena, mentre l’acusat jugava amb la menor en una zona amb públic. Segons va assegurar ahir a EFE el president del Patronat de Poblet, Tòfol Trepat, el monjo, davant nombroses persones, feia bromes i pessigolles a la menor davant dels seus pares.

En un moment donat, la nena es va aixecar la faldilla que vestia i, pel que sembla, el monjo l’hauria tocat, moment que un turista alemany va captar amb la seva càmera fotogràfica.

En veure la foto i consultar-ho amb juristes del seu país, li van aconsellar que portés la fotografia a la policia i per això va presentar la denúncia amb la foto davant els Mossos d’Esquadra, que també han interrogat la família i tenen pendent fer-ho amb l’altre monjo que estava en el lloc quan va ocórrer l’escena.

Segons fonts del monestir, la família, molt propera a Poblet i assídua als seus actes religiosos, no ha presentat cap denúncia ni considera que l’acció del monjo pugui ser considerada delicte, tot i que l’abat ha decidit mantenir la suspensió cautelar del monjo mentre duri la investigació canònica i la judicial.

Tòfol Trepat assegurà que «no és creïble un abús de menor a les 12.30 del matí davant de l’església abacial, davant els pares, que, a més, són amics de Poblet».

Citat a comissaria

Els Mossos van citar el monjo a les 12.30 hores d’aquest dimecres a la comissaria de Valls, on van procedir a la seva detenció per un presumpte delicte d’abusos sexuals. Ahir va passar a disposició del Jutjat d’Instrucció 3 de Valls. Es va decretar la seva posada en llibertat amb mesures cautelars: compareixença periòdica davant autoritat judicial, retirada del passaport, prohibició de sortir del país, allunyament mínim de 200 metres de la víctima i prohibició de comunicació per qualsevol via amb ella.

El pare abat va signar ahir un comunicat on referma la seva voluntat de lluitar contra tota mena d’abusos a l’Església. L’Ajuntament de Vimbodí i Poblet ha condemnat també tots els actes de violència sexual a menors.

Comentarios
Multimedia Diari