Maria Murtra i Dolors Vives, Ciutadanes Il·lustres

La primera vallenca llicenciada en Farmàcia i la pionera de l’aviació, respectivament, passaran a formar part de la Galeria d’Il·lustres

27 enero 2022 06:50 | Actualizado a 27 enero 2022 07:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des d’ahir, Valls té dues noves Ciutadanes Il·lustres, la científica Maria Murtra Casanovas i la pionera de l’aviació Dolors Vives Rodon, que passaran a formar part de la Galeria d’il·lustres a través dels quadres pintats per Roser Vinardell i Maria Teresa Ulldemolins, un acte que està previst per a demà, a tres quarts de dotze.

La sala d’actes del Convent del Carme va ser l’escenari escollit per retre homenatge a aquestes dues vallenques, un acte al qual van assistir familiars de les homenatjades, a més d’autoritats, al front de les quals estava l’alcaldessa, Dolors Farré. També les dues autores de les pintures.

Murtra va néixer el 31 de març de 1911. L’octubre de 1928 inicia els estudis de farmàcia a la Universitat de Barcelona, on obtindrà la llicenciatura amb grau amb qualificació d’excel·lent l’any 1932 i Premi extraordinari de llicenciatura amb grau l’any 1933 per la mateixa Facultat de Farmàcia. El mateix any 1928 inicia els estudis a la Facultat de Ciències de Barcelona, secció Química, i els conclou l’any 1934. Es doctora a la Universitat de la Sorbona.

Nascuda el 15 d’octubre de 1908, la família de Vives es traslladà el 1919 a Barcelona. El 1933 es treu el títol b de vol sense motor al 1933. Amb l’inici de la Guerra Civil, queda per decret mobilitzada com a pilot militar per la part republicana, amb grau d’alferes. Se li va designar la tasca de vigilància de la costa catalana, des del delta de l’Ebre al dap de Creus

Comentarios
Multimedia Diari