Més d’un milió d’euros per millorar cinc depuradores a la Conca de Barberà

També s’ha fet el pas previ per licitar les obres de la nova planta de tractament de residus

01 junio 2021 18:10 | Actualizado a 02 junio 2021 08:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les cinc estacions depuradores d’aigua de la Conca de Barberà que gestiona el Consell Comarcal milloraran les seves instal·lacions i els sistemes de sanejament properament. Això serà gràcies a una inversió que realitzarà l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que ascendeix a 1.021.000 euros, i que permetrà seguir amb el manteniment d’aquests equipaments.

Aquestes cinc depuradores que hi ha a la Conca donen servei a sis municipis, que són Montblanc, Santa Coloma de Queralt, Senan i Solivella que tenen la seva pròpia estació i l’Espluga de Francolí i Vimbodí i Poblet, que en tenen una de compartida. L’explotació, la conservació i les millores a les instal·lacions s’han adjudicat a AGBAR a per un contracte que tindrà una durada de quatre anys. «És una noticia important, sobre tot perquè estem parlant d’un import és elevadíssim que subvenciona l’ACA per a la nostra comarca i n’estem molt satisfets», explica al Diari el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Magí Trullols.

«Aquestes instal·lacions necessiten un manteniment constant que ara es podrà millorar. I l’empresa adjudicada té els tècnics i els instruments per poder dur-lo a terme», afegeix el president. Aquesta adjudicació dels serveis d’explotació de les depuradores va passar pel plenari celebrat aquest dilluns al vespre al Consell Comarcal, com un dels punts més destacats de l’ordre del dia.

La nova planta de tractament

D’altra banda, el ple del Consell Comarcal de la Conca de Barberà també va fer un pas previ per a desenvolupar un altre dels projectes mediambientals de la comarca i que veurà la llum properament, com és la construcció de la nova planta de tractament de residus municipals de la fracció resta. El plenari va realitzar un dels tràmits necessaris abans de dur a terme l’adjudicació a una empresa perquè realitzi les obres. Diverses ja han presentat la seva oferta per poder obtenir la licitació dels treballs i aquesta aprovació que ha passat ara pel plenari, «és un tràmit previ a l’adjudicació», diu Trullols, la qual cosa permet fer una passa més per iniciar les obres.

La nova planta de tractament estarà ubicada al Centre de Residus de la Conca de Barberà, a l’Espluga de Francolí, que també ampliarà les seves instal·lacions de compostatge de la fracció orgànica de residus municipals, (FORM). Les obres per a fer realitat el projecte ascendeixen a 1,9 milions d’euros i suposa la inversió més important que fa el centre des de la seva construcció amb l’objectiu de millorar el tractament dels residus municipals. La instal·lació permetrà tractar 6.000 tones anuals de resta i produir 4.900 tones de FORM.

Comentarios
Multimedia Diari