Més seguretat al passeig de l’Estació de Valls amb l’ampliació de totes les voreres

Amb un pressupost de 561.000 euros també es renovarà la xarxa d’aigua potable d’aquesta zona de la ciutat

07 febrero 2021 07:10 | Actualizado a 07 febrero 2021 10:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El passeig de l’Estació de Valls se sotmetrà properament a unes obres que afectaran a totes les voreres laterals. Aquesta via és una de les més importants de la ciutat pel que fa al volum de gent que hi passa cada dia i per la seva longitud, més de 500 metres. Amb una inversió de 561.000 euros es preveu millorar les voreres a banda i banda i la seva ampliació a totes les cruïlles, ja que actualment presenten dificultats pel pas de persones amb mobilitat reduïda. Amb aquest pressupost també es modernitzarà la xarxa d’aigües del passeig.

Aquestes actuacions preveuen facilitar la seguretat i la mobilitat a peu al passeig de l’Estació i «eliminarem les barreres arquitectòniques que hi ha als passos de vianants i que són tan necessàries de treure perquè tothom hi pugui tenir accés», explica al Diari l’alcaldessa de Valls i regidora de Via Pública i Barris, Dolors Farré.

Les obres comportaran també la modernització total de la xarxa d’aigua del passeig, una obra important des del punt de vista que aquesta xarxa és una de les principals que hi ha a Valls, ja que dona servei a una de les zones més poblades de la ciutat i, a la vegada, és punt de pas i connexió amb la zona del Vilar i també amb els barris de l’est com els pisos de Clols i Colla Vella.

Tot i que el passeig té una longitud important i les voreres on s’ha de treballar són molt transitades, les obres no han de suposar un gran enrenou i el canvi, serà més aviat funcional que no pas visual. «El passeig quedarà tal qual està, no canviarem res de la seva fesomia», afirma Dolors Farré.

«És un canvi en la xarxa d’aigua, que ara mateix està malament i això no es veu des de fora i el tema dels passos de vianants suposaran un canvi pel que fa a la comoditat de les persones amb mobilitat reduïda», apunta l’alcaldessa de Valls.

Tant les obres de la xarxa d’aigua com les de les voreres són «de gran importància pel dia a dia de les persones», explica Farré. «De vegades només pensem en les grans obres, que també s’han de fer, però les coses del dia a dia com aquestes també, és bàsic per a les persones amb mobilitat reduïda, perquè es puguin desplaçar», afegeix, fent referència a l’arranjament del carrer.

Obres per trams

Aquest projecte es va aprovar inicialment fa algunes setmanes a la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Valls i ara es troba en exposició pública per si es volen presentar al·legacions. Aquest mes de febrer s’hauria de fer l’aprovació definitiva i «calculem que les obres es podrien iniciar el segon semestre de l’any», diu l’alcaldessa.

Per tal de no interferir en la mobilitat del passeig de forma important, les actuacions es realitzaran per trams. Amb aquest projecte es dona continuïtat a la millora urbanística i de serveis al passeig de l’Estació on l’any passat ja es va executar la modernització de l’enllumenat amb la substitució dels grups òptics, amb una inversió superior als 40.000 euros.

Comentarios
Multimedia Diari