Milloraran un tram del carrer principal de Vilaverd

El projecte contempla també obres de millora del carrer i la plaça de l’Església pel seu estat deficient, que comporta perill per als usuaris

09 enero 2022 17:50 | Actualizado a 10 enero 2022 07:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Vilaverd ha adjudicat les obres de millora d’un tram del cèntric carrer Major –el principal del nucli urbà i que correspon a l’antiga carretera C-240– així com el carrer i la plaça de l’Església per un import de 72.236,53 euros –el preu de licitació era de 76.038,46 euros–. Aquests espais, segons dicta el projecte constructiu, requereixen d’una nova pavimentació ja que actualment el seu estat és molt deficient amb el conseqüent perill per als usuaris. El termini per acabar els treballs està fixat en tres mesos.

En el cas del carrer Major, es procedirà a l’enderroc del paviment existent entre els números 3 i 17. Alhora, es portarà a terme la substitució del tram de canonada d’abastament d’aigua potable per tal d’adaptar-lo al Pla Director de l’Aigua. També es realitzaran diferents actuacions per tal d’adaptar els serveis existents a la nova disposició del paviment. Tanmateix, el projecte preveu la construcció d’un nou embornal i del nou desguàs de la font així com la reposició a la nova rasant dels pous de registre i embornals existents.

Quant a la plaça de l’Església, es pretén realitzar un nou paviment en el mirador mitjançant formigó desactivat, per tal de dignificar aquest espai, enaltint així l’església de Sant Martí –de 25 metres de llargada, cinc d’amplada i tretze de creuer–, catalogada com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), segons el catàleg de patrimoni del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). El conjunt, d’una sola nau amb capelles als laterals–, és obra del segle XII i els afegits foren fets al segle XIV, a partir de l’any 1619.

Finalment, al carrer de l’Església s’arranjaran tres trams que actualment es troben en un estat precari, procedint al seu enderroc i posterior repavimentació amb formigó.

Un total de nou empreses es van presentar a la licitació de l’obres, i totes complien els requisits. Finalment fou escollida la que va presentar l’import més baix, que és la que tingué la puntuació més alta.

Comentarios
Multimedia Diari