Más de Camp

Millores a les depuradores de Sant Jaume dels Domenys

La intervenció no ha solucionat els problemes completament

Diari de Tarragona

Whatsapp
Una de les plantes de tractament.

Una de les plantes de tractament.

Aquest mes de març passat ha entrat en funcionament la primera fase de l’estació depuradora d’aigües residuals de la Torregassa i el passat mes de desembre ho va fer la del Papiolet a Sant Jaume dels Domenys. 

Les estacions eren una llarga reivindicació per donar el tractament adequat a les aigües residuals de la Torregassa, el Papiolet i el Papagai. Des dels anys 80 existeixen unes basses de decantació que feien una funció de depuració de les aigües residuals mínima i insuficient, degut a la manca de manteniment de les mateixes i a la manca d’un pretractament. 

En aquesta primera fase ds’ha construït una planta de pretractament, que consta d’un tamís i dos tancs de retenció, previs a l’entrada de l’aigua a les basses. El tamís atrapa els gruixuts (tovalloletes, compreses, etc.) i els tancs atrapen bona part dels fangs. Per tant, l’aigua que arriba actualment a les basses és molt més neta que abans.

Buidar

A part d’aquest pretractament també s’ha fet arribar l’electricitat i l’aigua potable i una vegada finalitzades les obres s’han buidat les basses prexistents per netejar-les dels residus que s’hi havien acumulat durant anys.

Les millores realitzades no han solucionat el problema completament. Per això, s’estan redactant alternatives i a final d’any s’espera poder licitar les obres de la segona fase per acabar de construir les dues plantes amb els sistemes necessaris per al tractament i depuració de les aigües residuals. 

Temas

Comentarios

Lea También