Millores a les depuradores de Sant Jaume dels Domenys

La intervenció no ha solucionat els problemes completament

12 abril 2021 16:19 | Actualizado a 12 abril 2021 16:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest mes de març passat ha entrat en funcionament la primera fase de l’estació depuradora d’aigües residuals de la Torregassa i el passat mes de desembre ho va fer la del Papiolet a Sant Jaume dels Domenys. 

Les estacions eren una llarga reivindicació per donar el tractament adequat a les aigües residuals de la Torregassa, el Papiolet i el Papagai. Des dels anys 80 existeixen unes basses de decantació que feien una funció de depuració de les aigües residuals mínima i insuficient, degut a la manca de manteniment de les mateixes i a la manca d’un pretractament. 

En aquesta primera fase ds’ha construït una planta de pretractament, que consta d’un tamís i dos tancs de retenció, previs a l’entrada de l’aigua a les basses. El tamís atrapa els gruixuts (tovalloletes, compreses, etc.) i els tancs atrapen bona part dels fangs. Per tant, l’aigua que arriba actualment a les basses és molt més neta que abans.

Buidar

A part d’aquest pretractament també s’ha fet arribar l’electricitat i l’aigua potable i una vegada finalitzades les obres s’han buidat les basses prexistents per netejar-les dels residus que s’hi havien acumulat durant anys.

Les millores realitzades no han solucionat el problema completament. Per això, s’estan redactant alternatives i a final d’any s’espera poder licitar les obres de la segona fase per acabar de construir les dues plantes amb els sistemes necessaris per al tractament i depuració de les aigües residuals. 

Comentarios
Multimedia Diari