Montblanc en un click

Tradicions. El festival Clickània es diversifica en quatre espais diferents i està obert aquest cap de setmana –fins dimarts– i el pròxim amb exposicions i concursos

10 octubre 2021 17:15 | Actualizado a 13 octubre 2021 16:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Benvinguts a la terra màgica de les fades i princeses, on conviuen amb unicorns i altres habitants màgics del bosc». No és el guió de cap sèrie de dibuixos animals sinó la introducció a un dels diorames que es poden veure aquest cap de setmana –fins dimarts– i el proper a Montblanc dins el festival Clickània, que enguany arriba a la tretzena edició i on aquests clicks de Playmobil es converteixen en protagonistes.
Enguany, per evitar aglomeracions, els espais del festival s’han diversificat. A l’original –i més gran– de l’antiga església de Sant Francesc– s’han afegit l’església-hospital de Sant Marçal, el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre i el Museu del Pessebre de Catalunya. Un trajecte pel casc urbà de Montblanc que permet al visitant recórrer bona part el nucli històric. 

El diorama ‘El màgic món de les fades i princeses’ és obra de la família ampostina Limbos Membrive i és possiblement amb l’altra diorama ‘Buckingham Palace and the Queen of england’ –dels mateixos autors i un dels més grans de la mostra– de les que més peces tenen. A més, els creadors repten els visitants a trobar en aquest espai de 2x2,40 metres un total de 35 contes representats en el diorama tot i que el palau, diuen els autors, imita a 13 Rue del Percebe, un còmic creat per Paco Ibáñez. 

Entre els diorames presents en el festival també n’hi ha un confeccionat per un veí, que signa com a Clicks&Bricks, una gran obra de 4x2,40 metres que representa el poble del Pare Noel, on els follets treballen amb ganes per poder satisfer les peticions de tots els nens que han fet arribar les seves cartes a tan il·lustres personatges.

Entre els diorames presents en el festival també n’hi ha un confeccionat per uns veïns de Salou, que signa com a @lanenadelosclicks, una gran obra de 4x2,40 metres sota el títol 'Conte contat, ja està explicat'. Representa un escriptor que des de les seves golfes ens transporta a mons màgics. Una biblioteca plena de personatges fantàstics, on la imaginació no coneix límits. Els seus creadors -Agustí i Eva- han treballat dos anys en aquesta obra. I proposen a aquells que la vegin trobar els 35 contes que hi estan amagats. 

I a Sant Francesc també hi ha 15 petits diorames que representen el Seguici Popular de Montblanc «a escala click».

Però si ahir als més petits els agradava admirar aquestes mostres d’art, millor encara s’ho passaven fent tasques d’investigador per trobar el click amagat en cadascuna de les 15 establiments del nucli històric que participen en un concurs. Els nens i nenes es paraven davant de cada aparador a la recerca del personatge desaparegut. Al final de cada jornada es fa un sorteig entre els participants que han omplert l’enquesta. Els guanyadors –a l’igual que els que participen en el concurs d’Instagram– poden endur-se lots de Playmobil i marxandatge de Clickània.

Un altre concurs de diorames és el que té lloc a l’antic Hospital de Sant  Magdalena. Divendres, 18 aficionats –inicialment havien de ser 20– van confeccionar la seva particular obra i dimarts se sabrà el guanyador. Un certamen que es tornarà a repetir el proper cap de setmana amb nous participants. 

I si un és un incondicional del món del clicks té al seu abast, en una carpa davant de Sant Francesc, un seguit de parades per poder completar la col·lecció.

Comentarios
Multimedia Diari