Montblanc recupera Terrània amb tallers, demostracions i exposicions

El Museu del Pessebre de Catalunya participarà per primer cop al festival realitzant dues activitats

23 septiembre 2021 19:10 | Actualizado a 24 septiembre 2021 18:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Montblanc recupera enguany el festival Terrània, en la seva 18a edició, una de les més esperades després de l’aturada de l’any passat per la situació sanitària. Des d’avui fins aquest diumenge, la vila serà la capital internacional de la ceràmica amb artistes de tot el món i amb un ampli ventall d’activitats perquè grans i petits puguin experimentar, observar i gaudir d’aquest art.

El festival tindrà una estructura molt similar a altres edicions, però marcat per les limitacions, que propiciaran algun canvi pel que fa als espais i aforaments. L’antiga església de Sant Francesc i el seu claustre seran el nucli del festival, un espai que tindrà un recorregut en un únic sentit de circulació per evitar aglomeracions de gent. Els diferents tallers es duran a terme a la plaça, just davant, en una carpa habilitada.

Pel que fa als ceramistes participants en aquesta edició, n’hi haurà un total de 27, la majoria de Catalunya, però també en vindran nou de França, cinc de la resta d’Espanya i un de Luxemburg, menys procedències que en altres edicions a causa de la pandèmia. Molts d’ells són veterans i n’hi ha només cinc que s’estrenen enguany al festival montblanquí mostrant les seves creacions.

L’exposició central estarà ubicada a la Sala Sant Miquel. Es tracta de Paisatge de sobretaula, una mostra d’obres realitzades l’any 2019 pel ceramista navarrès Àngel Garranza, amb una àmplia trajectòria. Els visitants, però, podran gaudir de tres exposicions més Surf Instruceràmic de CovaDangles, de la ceramista cega Natàlia Gual, a la botiga de ceràmica el Be Negre. Gaya i els altres, del ceramista Sergi Pahissa amb presència a Terrània des de 2017, al CIAR, Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre i Arrugats, de l’artista montblanquina Isabel Boltà, al Museu Comarcal de la Conca de Barberà.

Les figures del pessebre

Les demostracions dels ceramistes també són un dels punts forts del festival, que enguany no faltaran al claustre de Sant Francesc. Pel que fa als tallers, destaca el microrakú o una de les novetats d’enguany com és la participació del Museu del Pessebre de Catalunya a Montblanc, que realitzarà dues activitats. Per una banda coordinaran un taller de realització de figures de pessebre a motlle i, per l’altra, una ponència a càrrec dels germans CastellsBadia, Creu de Sant Jordi 2018, reconeguts escultors de figures de pessebre. Els tallers seran en grups reduïts i requereixen inscripció prèvia, que es pot fer des del web del festival.

Des de l’Oficina de Turisme de Montblanc, organitzadors de l’esdeveniment, han fet el seguiment de les mesures que es prenien en fires i exposicions internacionals i redactant un pla de contingència i un protocol d’organització.

Comentarios
Multimedia Diari