Montblanc tindrà els primers estudis d'energies renovables per retenir el talent local

Aquest cicle superior dirigit a la Conca de Barberà oferirà 30 places a partir del curs vinent

06 mayo 2021 14:48 | Actualizado a 06 mayo 2021 15:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'institut Martí l'Humà de Montblanc acollirà a partir del setembre vinent el primer Cicle Formatiu de Grau Superior d'Energies Renovables de la Conca de Barberà. Els estudis seran en la modalitat dual i tindrà una durada de dos anys. Les energies renovables és un sector que està molt a l’alça i es preveu que hi puguin haver moltes sortides laborals en un futur. I és que el curs també vol esdevenir una eina per revertir el despoblament que pateix la comarca i retenir el talent dels més joves.

"Som unes de les comarques més afectades per la transició energètica i veiem molt important formar gent amb sensibilitat i capacitat de desenvolupar la transició d'una manera diferent, amb un model renovable i no com s'ha imposat fins ara", ha afirmat la consellera de Sostenibilitat del Consell i alcaldessa de Senan, Carme Ferrer. Els estudis oferiran 30 places i es faran al centre educatiu i a les instal·lacions de Concaactiva a Montblanc.

Segons dades del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, la comarca ha perdut uns 1.500 habitants en la darrera dècada, que suposa un 7% menys de població. Davant d'aquestes xifres, les administracions locals es mostren preocupades pel despoblament que pateix el territori i, per aquest motiu, consideren que el nou curs sobre energies renovables serà una "bona eina" per frenar l'èxode i atreure nous estudiants d'arreu del país que vinguin a cursar els estudis.

Nous professionals

En la presentació oficial del cicle, feta aquest divendres a Montblanc, l'alcaldessa de Senan ha assegurat que el curs servirà per formar professionals amb més sensibilitat i per impulsar un nou model energètic més equilibrat. "El que se'ns imposa és un model d'oligopoli que només beneficia a certes empreses, però no reverteix ni distribueix ni reequilibra les inversions al territori, són empreses que només miren pel seu benefici", ha lamentat Ferrer.

En aquest sentit, la consellera de Sostenibilitat s'ha mostrat convençuda que hi haurà un canvi de model energètic que tindrà en compte la voluntat dels agents socials i econòmics de la comarca i que el grau superior tindrà una bona acollida entre els estudiants. També ha apuntat que el cicle formatiu suposarà un ampli ventall de sortides professionals, especialment, pel que fa a la creació de noves empreses dedicades a àmbits ben diversos, com ara la gestió de biomassa o d'energies fotovoltaiques, entre d'altres.

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, també ha participat en la presentació del nou cicle formatiu recordat el compromís de la corporació per promocionar la Formació Professional al territori. “Estem molt satisfets de la relació que tenim amb la Conca de Barberà i esperem que el nou cicle sigui un punt d’inflexió per fer de la Conca una comarca referent en Energia Renovable”.

El cicle superior d'energies renovables s'impartirà a cavall entre l'institut Martí l'Humà i les instal·lacions de Concaactiva, on s'ubicarà el taller. Tot i que el Departament d'Educació oferirà 30 places, la direcció del centre preveu que una quinzena d'alumnes comencin en el primer curs previst pel pròxim setembre. 

Comentarios
Multimedia Diari