Música i foc per tancar les Decennals 2021+1

La prestigiosa pirotècnia valenciana Ricardo Caballer serà l’encarregada del piromusical

16 noviembre 2021 19:00 | Actualizado a 18 noviembre 2021 06:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les festes Decennals 2021+1 de Valls clouran amb un gran espectacle piromusical. Per dur-lo a terme s’ha confiat en la pirotècnica valenciana de Ricardo Caballler, una de les més prestigioses de tot l’Estat i que ha portat els seus espectacles arreu del món.

«Volem fer un gran espectacle en una gran ciutat», afirma el mateix Ricardo Caballer, que forma part de la 4a generació que es troba al capdavant de l’empresa pirotècnica. En les anteriors Decennals celebrades a la ciutat, ja van assumir el repte de fer el piromusical, que va inaugurar la zona que durant aquesta dècada ha suposat la millora i el prestigi dels focs anuals de cloenda de Sant Joan, esdevinguts també un piromusical.

«És un gust treballar aquí. L’organització facilita molt les coses», diu. «El 2011 vam portar un espectacle de gran nivell, però esperem que al 2022 sigui encara millor perquè aquest món ha evolucionat i tenim més capacitat tecnològica», assegura Caballer, que afegeix que el piromusical de les properes Decennals serà del tot diferent al que ja es va veure una dècada enrere.

Pel que fa als aspectes tècnics, s’ha donat a conèixer alguns detalls. L’actuació comptarà amb 7.500 ordres de foc, que serviran per enlairar 12.000 productes pirotècnics, amb una matèria explosiva de 1.400 quilos, mentre una quinzena d’ordinadors donaran les ordres perquè la seqüència funcioni correctament.

L’espectacle tindrà una durada total de 26 minuts i mig, un temps considerable quan es parla de pirotècnia. A més, s’empraran 2.500 sacs de sorra per subjectar amb seguretat els morters o canons des d’on es projecten enlaire les carcasses, cinc cops més del que és habitual en el piromusical anual de Sant Joan. Durant l’espectacle es podran veure tots els colors característics de la firma valenciana, així com tots els tipus de carcasses especials que l’empresa té actualment al seu catàleg, com l’octopus o els anells, entre d’altres.

La música que acompanyarà l’espectacle de foc serà molt variada, per poder fer també una bona variació pirotècnica. «Espero que la gent es quedi amb ganes de més», confia Caballer. A més, es farà una picada d’ullet a la ciutat de Valls amb la música del toc de castells. «La pirotècnia és per tots, fa crear endorfines que no donen altres espectacles i tots necessitem felicitat», expressa Ricardo Caballer.

Per la seva banda, des de la comissió tècnica de les festes Decennals, Paco Cruz, explica que «els focs artificials són una de les parts més valorades de la festa. Són un espectacle de democràcia perquè accepta qualsevol edat i condició social». Afegeix que veure un piromusical d’aquestes característiques «és un gran espectacle. Els focs estan dissenyats perquè tinguin una perfecta sincronització amb la música que està sonant, serà d’alt nivell».

El piromusical de les Decennals 2021+1 tindrà lloc el 6 de febrer de 2022 a les deu de la nit al passeig del President Tarradellas de Valls, de moment, sense restriccions d’aforament i suposarà la cloenda de les grans festes.

La pirotècnia Caballer es troba ubicada a la localitat valenciana d’Olocau i va néixer l’any 1881 a càrrec de Vicent Caballer, besavi d’en Ricardo. Té una llarguíssima nòmina de primers premis estatals que van des de València a Barcelona o Sevilla i també internacionals a Alemanya, Portugal, la República Txeca o Canadà.

Enguany, diferents institucions estatals han confiat a aquesta pirotècnia espectacles de molt compromís i responsabilitat com han estat les Falles de la ciutat de València, ajornades al mes de setembre, o els ‘Fuegos del Apóstol’ disparats a la ciutat de Santiago de Compostela amb motiu de l’Any Xacobeo, entre d’altres projectes.

Comentarios
Multimedia Diari