Nou camí per accedir a peu a la capelleta de Sant Magí de Santa Coloma de Queralt

El vial millorarà la seguretat dels vianants, ja que ara s’hi accedeix per la carretera B-220

15 junio 2021 05:30 | Actualizado a 15 junio 2021 05:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Santa Coloma de Queralt tindrà properament un nou camí per a vianants per poder accedir a la restaurada capelleta de Sant Magí, que es troba a mig quilòmetre del poble. Actualment, l’únic accés que hi ha a peu passa per l’estreta carretera B-220, que no té voral, la qual cosa suposa incomoditats i un perill per a la mobilitat d’aquest tram.

«Desencallar aquest projecte és molt important per a nosaltres, fa temps que és una reivindicació al municipi», explica al Diari el regidor d’Urbanisme, Josep Trullols. I més tenint en compte el trànsit de gent que hi ha aquest espai cada any en diferents èpoques, ja sigui per lleure o devoció, com els usuaris de la residència de Nostra Senyora del Carme, situada a la mateixa carretera o les persones que van a l’aplec anual de la Capelleta de Sant Magí. També és parada anual obligatòria dels Maginets de Cervera, durant el seu trajecte fins a Sant Magí de la Brufaganya.

Aquesta capella està situada al camí vell de Vilafranca del Penedès. Disposa d’una zona d’esbarjo i actualment està gestionada per l’Associació per a la Recuperació del Patrimoni de Santa Coloma de Queralt-Amics de la Capelleta.

«En l’actual legislatura ens hem proposat posar fil a l’agulla i resoldre aquesta situació, per tal que es pugui passejar fins a la capelleta i d’allí fins a fi del terme municipal pel camí vell de Vilafranca», expressa el regidor d’Urbanisme.

Buscant finançament

El projecte té un cost que supera els 125.000 euros, els quals no es poden assumir de forma integra des de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt amb recursos propis. Per això que s’està cercant finançament per a poder desenvolupar-lo. Però, de moment, ja s’han iniciat els tràmits per tirar-lo endavant amb l’aprovació inicial d’aquest nou camí de vianants per part del consistori.

«És una llàstima que no hi hagi un pas més o menys adequat per accedir a la capelleta i l’única manera de fer-ho és amb un camí paral·lel a la carretera», diu el regidor. A més, «no ens caldrà expropiar terrenys perquè s’actuarà en una zona de domini públic a tres metres de la carretera», afegeix.

De moment, no s’han marcat terminis per a la construcció del nou vial, però s’intentarà accelerar al màxim el projecte per poder enllestir el camí tan aviat com sigui possible. L’Ajuntament no descarta poder fer les obres per petites fases i així poder sufragar la despesa, tot i que es vol accedir a alguna subvenció per poder acabar-lo abans.

Alhora, també s’està tramitant la compra d’una finca paral·lela a la carretera per on podria passar el camí amb un cost de construcció inferior i «s’ha rebut la proposta d’ajuda econòmica per part de l’associació que gestiona la capelleta per a costejar part de l’obra», apunta Trullols.

Comentarios
Multimedia Diari