Nou pàrquing al Pont d’Armentera per solucionar els problemes d’espai al poble

L’esplanada tindrà lloc per a 40 vehicles i punts de recàrrega per als cotxes elèctrics

25 agosto 2021 17:50 | Actualizado a 26 agosto 2021 10:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Pont d’Armentera vol solucionar els problemes d’aparcament que hi ha actualment al centre del poble. El municipi, format per carrers molt estrets, disposa de molt poques places al nucli urbà on els conductors puguin deixar estacionat el cotxe. Per aquest motiu, l’actual equip de govern ha recuperat un projecte de l’anterior legislatura per poder dotar al poble de places per aparcar en un espai més ampli i còmode.

El projecte ja s’ha aprovat inicialment a la Junta de Govern Local i es preveu que a finals d’aquest any, o a principis del vinent, com a molt tard, s’habilitarà una gran esplanada com a nou aparcament.

Aquests terrenys es troben just davant de l’ajuntament, al carrer Orquestra Galants, on hi haurà espai per a una quarantena de vehicles. La inversió per a dur a terme el nou pàrquing ascendeix a 268.865 euros. L’elevat import ve donat perquè aquesta esplanada es troba a tocar del torrent de Rupit, on actualment no hi ha aigua, però «s’ha de fer un mur de contenció i això encareix el projecte», explica al Diari l’alcaldessa del Pont d’Armentera, Montserrat Feliu. També hi haurà places per a poder carregar cotxes elèctrics i aparcament per a minusvàlids.

Aquest espai era antigament un terreny de l’església que es feia servir com a hort. «No es troba en ple centre del poble però té un accés molt fàcil», assegura Feliu. A més, està molt a prop d’una de les entrades al municipi i a pocs metres de molts dels serveis principals.

Dificultats per aparcar

El municipi pateix veritables problemes per aparcar, sobretot durant els mesos d’estiu. També alguns caps de setmana, quan s’incrementa el nombre d’habitants i es produeixen dificultats en l’accés als carrers estrets: «Hi ha gent que no respecta les portes dels garatges», diu l’alcaldessa.

A més de solucionar aquesta qüestió, que des del consistori consideren «prioritària», aquest espai quedarà integrat al poble com a part d’una zona d’esbarjo ja existent en un dels extrems que també s’acabarà d’adequar com a espai de lleure.

«És un projecte molt necessari pel poble. Per això volem donar-li continuïtat, ja que no es va poder fer en anteriors legislatures», afirma. També es contempla aprofitar aquest aparcament per a altres usos en moments puntuals de l’any, gràcies al gran espai de què disposa. «Potser ens pot servir per fer algun acte de la festa major o per altres coses. Fa un parell de setmanes va servir per aterrar un helicòpter del SEM, per exemple», afegeix Montserrat Feliu.

El finançament d’aquesta obra es farà a tres bandes i procedeix en part del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona (PAM), del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i d’una aportació municipal amb recursos propis.

Comentarios
Multimedia Diari