Nova fesomia per a la plaça del Portal de Santa Coloma de Queralt per prioritzar els vianants

Més passos de zebra, espais per seure i una nova terrassa de bar, entre les millores

06 agosto 2021 06:30 | Actualizado a 06 agosto 2021 11:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt està reforçant les mesures perquè el nucli antic esdevingui una illa de vianants, accentuant la prioritat a les persones que transiten a peu i començant per un dels seus principals accessos.

De moment, s’ha dut a terme una reorganització de la plaça del Portal, que dona accés al nucli històric, pintant de color vermell fosc la zona d’entrada, perquè els cotxes que hi travessin -que molts cops passen a velocitats elevades- puguin reduir la marxa i augmentar la seguretat dels vianants.

Aquesta rotonda és un lloc força transitat per vehicles, ja que comunica amb diverses vies principals del poble a més de ser l’entrada al nucli.

Amb la nova senyalització s’ha aprofitat per posar dues grans torretes amb plantes, «per a fer un espai més acollidor», asseguren des de l’Ajuntament. També s’han instal·lat dos bancs per facilitar que la gent segui. Aquesta reorganització també permetrà que una pastisseria que està ubicada en aquesta zona del poble pugui disposar d’una petita terrassa, que fins ara no en tenia.

Aprofitant tots aquests canvis, especialment la senyalització que s’ha fet amb pintura, també s’ha aprofitat per millorar els passos de zebra que van de la carretera de Montblanc al mateix portal, creant un cordó segur per aquells que transiten a peu.

Fins ara, per creuar aquesta zona s’havia de fer amb dos trams, de la carretera a la rotonda i de la rotonda al portal. El nou pas de zebra va directament de la carretera al portal i això «augmentarà la comoditat dels vianants», afirmen fonts municipals.

Amb totes aquestes mesures i les que s’han aplicat anteriorment, el trànsit al nucli antic queda regulat, també amb la limitació de la velocitat a 10 km/h i amb la prioritat pels vianants. Dins d’aquest perímetre només hi poden entrar els veïns de la zona o aquells que tinguin permís per fer-ho, a més del vehicles comercials per fer càrrega i descàrrega dels seus productes.

Cotxes mal aparcats

Una altra de les lluites que té l’Ajuntament d’aquesta localitat de la Conca de Barberà pel que fa a la mobilitat és la quantitat de cotxes mal aparcats al centre del poble. Per això s’ha fomentat l’ús de l’espai d’aparcament de la plaça Major, plantejant franges d’estacionament gratuït de dilluns a diumenge en horari comercial de matí i de tarda. Aquest pàrquing té accés directe amb ascensor a la plaça Major. Amb això «es vol garantir la convivència i el benestar de totes les parts i sobretot per motius de seguretat», conclouen des del Consistori. Com a alternativa al cotxe, també es proposa l’ús de vehicles alternatius com la bicicleta.

Comentarios
Multimedia Diari