Noves visites guiades per descobrir l’agricultura ecològica de l'Alt Camp

Sis experiències en diferents municipis que combinen els productes km 0 i el patrimoni cultural i històric

04 mayo 2021 18:40 | Actualizado a 07 mayo 2021 13:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Impulsar un seguit de rutes guiades a diversos pobles de la comarca per promocionar i donar a conèixer els productors d’agricultura ecològica que hi ha en aquesta zona. Les visites, a més, es complementen amb tasts i la descoberta del patrimoni cultural i del paisatge. És la proposta que tira endavant el Consell Comarcal de l’Alt Camp, juntament amb l’oficina local del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP). «És important que estem al costat dels nostres productors», explica Enric Ferré, conseller de Turisme del Consell Comarcal.

Aquesta iniciativa, que porta el nom de ‘Territori ecològic’, parteix d’una exitosa activitat similar que es va fer l’any passat i on es van omplir totes les sessions amb les cooperatives com a protagonistes. «Ara és el moment del paisatge i l’agricultura ecològica», expressa Ferré. A més, s’ha aprofitat per a fer les visites als mesos de primavera, «quan la nostra comarca està tota verda i esplendorosa i és temps de cireres», diu. Les visites guiades es faran durant un mes i començaran el dissabte 15 de maig i s’aniran fent un dia de cada cap de setmana fins al 19 de juny, sempre en la franja horària del matí.

El primer dia, la ruta serà a Vila-rodona amb una visita al Columbari romà i al Celler Modernista. El següent cap de setmana, es farà una sessió a Bràfim entre ametllers i oliveres, visitant els camps de Fruits del Gaià i Cal Garriga. El tercer dia, el 29 de maig, la proposta es trasllada a Bellavista, a Nulles, amb una visita als camps del celler Dasca Vives. Ja al juny, el dia 5, Vila-rodona torna a protagonitzar la jornada amb una ruta entre cirerers pels camps d’Albert Miquel que produeix les úniques cireres ecològiques de la comarca i també es visitarà l’obrador de Llèpol.cat.

El municipi de Montferri portarà als visitants el 13 de juny a gaudir del Santuari de Montserrat i de l’obrador de mel Entreflors. La darrera de les sessions serà al poble de Rodonyà, el dia 19, amb una visita al celler Estol Verd i al trull antic d’oli municipal. Totes les rutes estan organitzades per Camins Km0, excepte la primera que va a càrrec d’IberAPT. En tots els casos, s’ofereix un tast final del producte. El cost de cada sessió és de 10 euros pels adults i de tres euros pels infants entre 3 i 12 anys.

«Volem compaginar la visita al productor amb la visita a la zona on es troba», assegura Francesc Rull, tècnic de l’Oficina Comarcal del DARP. «Amb la visita només al productor l’activitat queda curta» i es considera que aquesta és una bona combinació per a fer una petita ruta també pel patrimoni de la zona durant tot el matí. Les visites estan pensades per al turisme local i perquè la gent de la mateixa comarca pugui conèixer i descobrir els productes que hi ha a la seva zona. L’aforament dels grups es limita a 15 persones.

El passat mes de novembre es volia engegar una iniciativa molt similar, en aquest cas per donar a conèixer alguns dels molins d’oli de la comarca. Però la situació pandèmica d’aquell moment ho va impedir, per la qual cosa no es descarta tornar a reprendre aquesta idea de cara a la propera temporada.

Comentarios
Multimedia Diari