Per la Candela haurà dos oficis i caldrà reservar per correu

Tres dones predicaran la Novena: la monja benedictina Teresa Forcades i dues laiques, la periodista Laura Mor i l’expresidenta de Càritas Catalunya Carme Borbonés

16 diciembre 2021 19:40 | Actualizado a 17 diciembre 2021 15:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les persones que vulguin assistir a l’Ofici el dia de la Mare de Déu de la Candela a Valls ho podran fer a les nou i a les onze del matí. Això sí, per inscriure’s caldrà enviar abans un correu electrònic per reservar seient. Mossèn Joan Àguila, rector de la Parròquia de Sant Joan, comentava ahir que no vol que es repeteixin les aglomeracions que va haver-hi per les Decennals de 2011, quan a l’interior del temple es calcula que havien unes 3.000 persones.

Ahir es van presentar els actes religiosos d’aquestes Decennals 2021+1. El primer dels Oficis serà concelebrat per mossèn Joan Font, rector de la Parròquia del Lledó, mentre que els de les 11 serà l’arquebisbe Joan Planellas l’encarregat d’oficiar-lo. Cadascuna de les misses podran acollir fins a 1.000 persones. »Tots dos oficis tenen la seva rellevància i voluntat», deia el rector de Sant Joan.

Àguila comentava que les persones que s’apropin a Sant Joan veuran que la Mare de Déu no està tancada al seu cambril sinó que des de l’any passat està dins la seva capella, a prop de la nau central. «Aquesta petita baixada la vam fer per evitar contagis, que la gent la tingués més a prop i que hagués de pujar la cambril».

Una altra de les novetats tindrà lloc el 3 de febrer –festivitat de Sant Blai– a les onze del matí a Sant Joan. Els avis de les residències i els que estan a casa podran venir amb les seves cadires de rodes i la seva mobilitat reduïda –es retiraran els bancs– per visitar i fer ofrena a la Verge. Durant la missa es farà la benedicció dels blais, unes galetes típiques d’aquest dia. L’any passat va ser la M.D. qui va anar a les residències.

Les dones predicadores

Albert París, membre de la comissió participativa d’Actes Religiosos, recordava que el 2011 van començar a incorporar dones predicadores, la qual cosa seguirà enguany. Durant els nou dies que la Mare de Déu presideixi l’altar major, puntualment a dos quarts de vuit de la tarda se celebrarà la Novena. Concretament, la monja benedictina Teresa Forcades, metgessa, teòloga i amb vincles familiars a Valls; i les dues laiques, Laura Mor, catequista, periodista i editora, vinculada a projectes comunicatius amb vocació cristiana i humanista i que actualment dirigeix Catalunya Religió; i Carme Borbonés, doctora en Pedagogia i expresidenta de Càritas Catalunya. Obrirà i tancarà la novena l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas. La novena de la vigília del dia de la Candela serà el torn d’Antoni Vadell, bisbe auxiliar de Barcelona. La nòmina de predicadors es completa amb l’abat de Poblet, Octavi Vilà, i el claretià Josep Roca.

Un dels actes «més importants i que realment és l’origen de les festes», segons París, és la processó, presidida per l’arquebisbe. Tindrà el recorregut tradicional, començarà a les sis de la tarda i l’obrirà el Seguici Cerimonial.

Finalment, es va mostrar un cartell amb la imatge de la Verge perquè tothom qui vulgui el passi a recollir per les parròquies de Sant Joan i del Lledó.

Comentarios
Multimedia Diari