Pla de xoc de l’Alt Camp per pal·liar els efectes socioeconòmics de la covid

La reactivació del comerç de proximitat, la seva transformació digital i el suport als col·lectius vulnerables centren les accions

18 febrero 2021 11:00 | Actualizado a 18 febrero 2021 11:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els comerços, empreses i col·lectius vulnerables s’han vist greument afectats per la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia de la covid-19. Per tal de pal·liar aquests efectes, el Consell Comarcal de l’Alt Camp està impulsant un pla de reactivació amb diversos eixos de treball que veurà la llum pròximament. Aquest pla es concretarà en accions específiques i mesures per als municipis de la comarca.

Les actuacions que es duran a terme es divideixen en tres blocs. Per una banda, els esforços se centraran en la reactivació del comerç de proximitat i també en la seva transformació digital, sigui de botigues, bars, restaurants, centres d’estètica o perruqueries, sectors que s’han vist greument perjudicats per les restriccions derivades de la pandèmia i que ara pateixen un descens dels ingressos molt considerable.

En aquest sentit, el pla pretén fomentar accions de suport per a la promoció dels comerços de Valls i de la comarca i crear una base de dades. A més, es vol posar èmfasi en l’ús de les eines digitals. És per això que es proposa fer una campanya de transformació en aquest sentit, posant facilitats a les empreses perquè trobin en les noves tecnologies una solució.

En segon lloc es vol impulsar la reactivació social donant suport als col·lectius més vulnerables, per afavorir la reinserció en el món laboral de les persones que han perdut la feina amb aquesta crisi. Per a fer-ho possible es faran actuacions en l’àmbit comarcal amb recursos com la de l’Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera, organisme autònom de l’Ajuntament de Valls.

Per últim, es durà a terme l’elaboració d’un pla específic de reactivació econòmica per impulsar l’activitat empresarial i mantenir l’ocupació. Per aquest objectiu s’ha contractat una empresa especialitzada en estudis, per un import d’uns 12.000 euros.

El conseller d’Ocupació del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Robert Figueras, explica que la voluntat «no és fer una gran diagnosi que no ens aporti cap benefici, sinó trobar punts molt concrets on treballar conjuntament».

Aquest pas previ ha comptat amb la complicitat de molts actors del territori, «hem fet entrevistes a persones representatives de la comarca per extreure informació rellevant, des d’instituts, Vallsgenera, oficines de turisme, la Fundació Ginac o la Cambra de Comerç», afegeix.

Definir reptes de futur

De fet, des del passat mes de novembre s’està elaborant aquest pla de reactivació socioeconòmica, realitzant una diagnosi del territori on participen agents econòmics, ajuntaments i el Consell Comarcal. Aquesta primera fase servirà de base per a poder elaborar projectes que donin resposta a aquesta nova realitat econòmica i social dels diversos municipis de l’Alt Camp. Un cop passat aquest tram, es definiran diferents reptes de futur en consens amb agents locals en trobades que començaran aquest mes de març.

Aquest pla està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya -amb 103.000 euros-, el Ministerio de Trabajo y Economía Social i el Fons Social Europeu. De moment, aquests diners han permès contractar tres tècnics d’ocupació.

Comentarios
Multimedia Diari