Preocupació veïnal a Valls per diversos aldarulls nocturns

Demanen més vigilància després de les baralles que hi ha hagut al Fornàs i al Portal Nou

18 noviembre 2021 19:30 | Actualizado a 19 noviembre 2021 05:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les darreres nits, Valls ha estat l’escenari de diversos aldarulls nocturns es espais de la via pública. Baralles, destrosses de cotxes i un robatori a un establiment són només alguns exemples del que ha passat a la ciutat aquesta darrera setmana. El barri del Fornàs i la zona del Portal Nou han estat els escenaris d’aquests episodis dels darrers dies i que han estat gravats per diversos veïns, que posteriorment han denunciat la situació a les xarxes socials.

Les associacions de veïns dels diferents barris han posat en comú aquesta problemàtica que s’estén a diverses zones de la ciutat. Davant la preocupació creixent, a través de la Federació de Veïns de Valls, han demanat una reunió amb la Junta de Seguretat, que se celebrarà properament a l’Ajuntament per buscar una solució. «La gent està intranquil·la. Hi ha molts actes incívics», explica al Diari el president de la Federació, Andreu Garcia. «La sensació que tenim és que no hi ha vigilància, n’hi hauria d’haver més», afegeix.

Els veïns estan disposats a ajudar amb el que calgui per acabar amb aquesta situació. «Volem parlar i reunir-nos amb l’Ajuntament. Estem oberts a buscar solucions», diu. Els vídeos que circulen per les xarxes socials mostren una baralla entre diverses persones al Fornàs, amb crits, insults, amenaces i persecucions, on uns individus, a més, destrossen un cotxe a cops.

També hi ha imatges d’una persona passejant pel Portal Nou amb un ganivet i del robatori d’una nevera en un establiment d’aquesta mateixa plaça, que no és el primer cop que pateix un atac com aquest. «Al carrer Esperanto també hi ha hagut incidents», apunta Andreu Garcia. «A la gent li costa d’entendre que no es detingui ningú quan se sap qui són. Però la justícia funciona com funciona», manifesta.

Des de l’Ajuntament també consideren «intolerable» la situació. «Estem molt preocupats i estem lluitant perquè no es torni a repetir», assegura al Diari el regidor de Seguretat, Enric Garcia. Davant d’aquests episodis, s’ha reforçat el patrullatge les 24 hores conjuntament amb els Mossos d’Esquadra i amb hores extres dels agents de la Policia Local. «No escatimarem en recursos per revertir la situació», assegura Garcia. La investigació dels fets l’estan portant els Mossos d’Esquadra en col·laboració amb la Policia Local. Tant l’episodi del Portal Nou com el del Fornàs haurien estats protagonitzats per les mateixes persones, una de les quals està identificada. La setmana vinent, aquest tema es tractarà a la Junta de Seguretat que hi haurà a Valls.

Robatoris nocturns

Aquests aldarulls se sumen als robatoris nocturns que van tenir lloc a finals d’octubre en diversos establiments del Barri Antic, creant malestar i indignació entre els comerciants, ja que no és el primer cop que passa. En aquest cas, es va detenir la persona implicada gràcies a les càmeres de seguretat que hi ha instal·lades al carrer de la Cort, una mesura aplaudida des de la Federació de Veïns.

Després de la detenció, aquesta persona va entrar a la presó, però ara ja és fora, dues setmanes després. Aquestes càmeres són una de les mesures que ha posat el consistori per frenar aquests episodis d’inseguretat i «tenim el permís del departament d’Interior per instal·lar-ne més», apunta el regidor. «Policialment és tot el que podem fer: fer la detenció i que la justícia digui», afirma Garcia. «Demanem calma a la ciutadania. Intentarem revertir la situació com ho hem fet altres vegades i no pararem fins detenir aquestes persones», conclou.

Comentarios
Multimedia Diari