Preparant-se per omplir el cel de Valls de llum i so

S’acosta el piromusical. Des d’avui comencen els preparatius per la traca final del 25 de juny a la nit, amb públic presencial, que anirà a càrrec de la pirotècnia de Teresa Rey

22 junio 2021 19:40 | Actualizado a 23 junio 2021 10:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els camions amb tot el material necessari per a dur a terme l’espectacle piromusical de cloenda de Sant Joan sortiran avui de la localitat valenciana de Llanera de Ranes amb destinació Valls per començar a fer els preparatius de la gran traca final d’aquesta festa major. «Avui vull marcar tots els punts i el dia 24 a primera hora del matí començarem ja amb el muntatge. Necessitem un parell de dies perquè un piromusical és més complicat que un castell de focs i ens agrada anar amb temps», explica al Diari la directora i dissenyadora de l’espectacle, Teresa Rey.

La seva empresa, Pirotècnia Valenciana S.L., és l’encarregada enguany de cloure les festes amb foc i música en un ‘show’ pioner, ja que suposarà el primer espectacle d’aquestes característiques amb públic que es farà després de la represa de l’activitat. Els assistents podran contemplar l’acte des del passeig Tarradellas de Valls, al barri del Fornàs, asseguts en una cadira i amb un aforament limitat per a 1.000 persones, guardant les distàncies de seguretat i sense moure’s de lloc.

L’espectacle també és pioner pel que fa a la persona que hi ha al seu capdavant, ja que és el primer piromusical que es fa a Catalunya dirigit per una dona, en aquest cas, per Teresa Rey.

«Estem molt contents perquè serà un dels primers castells de foc després de la pandèmia i volem que Valls sigui una finestra perquè altres pobles es motivin, ja que s’està demostrant que amb mesures i distàncies a l’aire lliure, es pot fer», afirma l’encarregada de l’espectacle piromusical d’enguany.

Aquesta cloenda de les festes tindrà una durada aproximada de 20 minuts, on s’utilitzaran uns 480 quilos de pólvora, que es dispararan des de set punts diferents, combinant els focs aeris amb els terrestres, tot plegat acompanyat d’una varietat de música, molt coneguda pel gran públic, formada per bandes sonores de pel·lícules i també del món Disney, a més de guardar una sorpresa «molt vallenca» pel final.

«Estic nerviosa. Vull que surti tot bé i penso que la gent té ganes de veure un espectacle com aquest. Després de la pandèmia, serà molt bonic», diu Rey.

Una dona en un món d’homes

La Teresa es troba al capdavant de l’empresa encarregada del piromusical, en una professió que exerceix des de fa 27 anys i esdevé una de les dones emprenedores d’aquest sector, clarament marcat per perfils masculins on els homes omplen el 70% de les plantilles. «Vaig començar a treballar d’això amb 20 anys, fins que vaig crear la meva pròpia empresa dedicada als espectacles pirotècnics, correfocs i altres activitats». De dones sempre n’hi ha hagut al món de la pirotècnia, «molts cops, assegudes en una banqueta. Però ara comencem a tenir més visibilitat i és bo que s’aposti per nosaltres», assegura, «però sempre hem estat aquí».

Comentarios
Multimedia Diari