Presó preventiva per tres vigilants d’una plantació de marihuana a Querol

Són tres dels quatre detinguts per 12.341 plantes de droga. També se’ls acusa de tinença d’armes

01 noviembre 2021 19:30 | Actualizado a 02 noviembre 2021 09:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tres dels quatre detinguts el 21 de juny d’enguany al terme municipal de Querol acusats de cuidar una plantació amb 12.341 plantes de marihuana van demanar a l’Audiència de Tarragona sortir en llibertat provisional a l’espera de judici. Però la Secció Segona ho ha descartat. Els magistrats recorden que són de nacionalitat albanesa amb passaport de turista, sense que tinguin arrelament familiar, social o de domicili a Espanya. A això cal sumar una alta capacitat econòmica, tal com es desprèn del material intervingut, per la qual cosa existeix un «elevadíssim risc de fugida».

El 5 de juny, mitjançant un helicòpter, els Mossos van tenir coneixement d’una plantació de marihuana de grans dimensions en una zona de molt difícil accés, al llac de Formigosa, d’on agafaven l’aigua i, mitjançant una xarxa, la portaven fins a la plantació. A dos quarts de vuit del matí del dia 21, els agents van anar al lloc. Van trobar dues tendes de campanya on estaven dormint els quatre detinguts. A l’exterior tenien un arma de foc modificada. Les 12.341 plantes amb cabdells tenien un pes brut de 2.677,98 quilos.

Els advocats defensors van adduir que els seus clients només estaven en un campament il·legal, a pocs metres de la plantació –ells diuen que no suficients com per considerar-la integrada–, però que no tenien res a veure amb ella. I que no se’ls va trobar eines o utensilis susceptibles de fer-se servir per plantar arbres.

Aquesta gran plantació disposava d’un sistema de regadiu gràcies a unes canonades que arribaven fins al llac, situat a una alçada més gran, per la qual cosa aprofitaven el desnivell per regar les plantes sense necessitat de bombejar. En aquest indret tenien una petita bassa.

Una segona bassa subministrava aigua a una altra plantació més petita, d’uns 3.000 exemplars. Encara hi havia una tercera zona, on no va es va trobar marihuana.

Comentarios
Multimedia Diari