Primer pas perquè l’A-27 uneixi Lilla amb l’AP-2

Aquest darrer tram del projecte, de cinc quilòmetres i mig, enllaçarà la boca nord del túnel de l’autovia i l’entrada a l’autopista

REDACCIÓ

Whatsapp
Imatge d’una de les boques del túnel del Coll de Lilla.   FOTO: DT

Imatge d’una de les boques del túnel del Coll de Lilla. FOTO: DT

El Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana (MITMA) ha licitat el contracte de serveis per a redactar el projecte de traçat i construcció de l’últim tram de l’autovia A-27, entre els enllaços de Lilla i amb l’autopista AP-2 Zaragoza-el Vendrell, a Montblanc. El pressupost és de 1,1 milions d’euros.

Aquest projecte tindrà el seu inici a l’enllaç de Lilla, punt final del tram actualment en execució. Amb una longitud aproximada de 5,5 quilòmetres, finalitzarà a l’enllaç amb l’AP-2 a l’altura de Montblanc.

L’abast del projecte inclou reconfigurar l’enllaç entre la N-240, l’A-27 i l’AP-2 a Montblanc per facilitar la transferència de trànsit entre les dues infraestructures, ja que la seva configuració actual no resultarà apropiada després de l’augment de trànsit que previsiblement es produirà amb l’alliberament de peatge de l’autopista AP-2, al setembre d’enguany.

La solució serà d’autovia, amb la mateixa secció que s’ha construït en els trams anteriors de l’A-27, i com a punt singular contempla la cruïlla de les vies de l’AVE Madrid-Tarragona-Barcelona mitjançant un pas inferior.

L’autovia A-27 serà una via alternativa de gran capacitat de la carretera N-240 entre Tarragona i Montblanc, millorant el flux de comunicacions per carretera des de i cap al Port de Tarragona.

Actualment, ja estan en servei 23 quilòmetres de l’A-27 entre Tarragona i Valls, i es troben en execució les obres del tram entre la variant de Valls i Lilla (Montblanc).

Temas

Comentarios

Lea También