Más de Camp

Projecte per transformar digitalment els establiments de Valls

L’objectiu principal és acabar generant les primeres plataformes de venda online a nivell local per promocionar arreu i amb caràcter global per internet el comerç de proximitat

REDACCIÓ

Whatsapp
Òscar Peris, regidor de Comerç, i Rosa M. Rovira, d’Empresa i Ocupació, durant la presentació. FOTO: DT

Òscar Peris, regidor de Comerç, i Rosa M. Rovira, d’Empresa i Ocupació, durant la presentació. FOTO: DT

El sector comercial i de serveis de proximitat de Valls es preparen per fer el salt digital aquest 2021. El nou any començarà amb l’impuls del que serà el primer projecte global de transformació digital de comerços i serveis en una iniciativa que coordinen Comerç de Valls, la regidoria de Comerç i Turisme i l’Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera i que s’obre a la totalitat dels 400 establiments de la ciutat.

El projecte, amb un pressupost de 60.000 euros ha rebut el suport del Consorci de Formació Contínua de Catalunya de la Generalitat com a projecte de transformació digital innovador i serà totalment gratuït per a tots els comerços i serveis que s’hi sumin. L’objectiu principal és acabar generant les primeres plataformes de venda online a nivell local per promocionar arreu i amb caràcter global per internet el comerç de proximitat de Valls per tal d’incrementar les seves vendes i arribar així a més clients aprofitant el creixement i tot el potencial de les compres via digital. Es posaran les eines per facilitar la transformació i el salt per a la venda online, evitant que cada establiment es vegi empès a desenvolupar individualment un ecommerce.

El projecte preveu la implementació de les aplicacions de venda online Cliccat/Zerca i Approp, aquesta última creada per emprenedors vallencs. Les dues plataformes de compra electrònica han estat dissenyades com a nous canals de venda especialitzats i adaptats a la promoció del sector comercial i de serveis de proximitat. Aquests canals es convertiran en l’aparador digital del comerç des d’on es podran consultar i entrar online als establiments adherits i des d’on l’usuari podrà efectuar la compra online.

Per a la seva implantació s’oferirà assessorament i formació especialitzada i individualitzada a tots els establiments que s’hi sumin. En concret, durant el 2021 s’han programat onze cursos de cinc hores cadascun, totalment gratuïts, que impartiran experts en la formació de competències digitals en l’àmbit de l’ecommerce. La formació ha estat dissenyada amb tots els recursos i eines per tal que cada establiment ho pugui adaptar de forma versàtil a les seves característiques.

Així, s’han previst cursos en diferents camps, entre ells, una formació enfocada i molt pràctica perquè puguin crear projectes de valor per al seu establiment i crear continguts propis per promocionar-se en el món del comerç digital. Els participants coneixeran les diferents opcions de venda online més actuals i que tenen al seu abast, però també aprendran com poden generar fotografies atractives de productes, com donar-se d’alta a les aplicacions de venda online i gestionar tan els estocs d’articles com les comandes i reserves.

Temas

Comentarios

Lea También