Quatre regidors creen un grup propi d’ERC a Montblanc per discrepàncies amb el govern

Caldrà veure com queda configurat el govern municipal, pel que fa a l’alcalde i als altres regidors que no formaran part del nou grup d’ERC

28 abril 2021 17:10 | Actualizado a 28 abril 2021 17:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Quatre regidors del govern municipal de l’Ajuntament de Montblanc han creat un grup propi sota les sigles d’ERC al consistori. Es tracta de Carme Pallàs, Judit Pere, Oriol Pallissó i Francesc Xavier Viñas. Amb aquest moviment, per tant, es desvinculen de la marca Agrupament Catalanista de Montblanc (ACM) amb la qual es van presentar i que, sota el paraigua d’ERC, van guanyar les darreres eleccions municipals juntament amb l’alcalde i altres regidors.

Segons apunten, «diversos canvis de militància d’alguns dels regidors de l’antic Agrupament Catalanista i les discrepàncies en relació amb el rumb del govern municipal» han portat aquests quatre regidors a remodelar el grup municipal, però mantenint-se dins el govern.

Amb aquesta distància que acaben de prendre, Esquerra Republicana «vol evidenciar les diferències dins del govern municipal i la necessitat de fer un gir social en les polítiques municipals arran de la situació de crisi social i econòmica generada per la pandèmia», han expressat.

A partir de la creació del grup municipal d’Esquerra Republicana, el govern municipal esdevindrà un acord de coalició entre el grup d’ERC i la resta de regidors que formaven part Agrupament com és el mateix alcalde, Josep Andreu, els regidors Francesc Benet i Santi Porta, a més de la regidora no adscrita, Núria Besora.

El portaveu d’aquest nou grup municipal és Oriol Pallissó, que assegura que «encara no hem arribat a un acord ferm de coalició, hem fet punts de retrobament, alguns els podrem tirar endavant, com l’habitatge o les ajudes al comerç».

Esgotar la legislatura

La voluntat del nou grup d’ERC, segons expressen, «és de pacte i de poder arribar a acords per treballar amb la resta de regidors per la millora de Montblanc i la seva gent, objectiu que entenem que ha de ser l’únic del govern de l’Ajuntament de Montblanc». Tot i aquest moviment, des d’ERC tenen la voluntat d’esgotar la present legislatura al govern municipal.

El nou grup municipal vol seguir treballant des del govern i no passar a l’oposició, perque «no volem paralitzar l’Ajuntament, per això volem seguir treballant fins on ens deixin i ara haurem d’arribar a pactes, que això sempre és positiu», diu Pallissó.

Ara caldrà veure com queda configurat el govern municipal, pel que fa a l’alcalde i als altres regidors que no formaran part del nou grup d’ERC, però que podrien unir-se sota unes altres sigles o passar a ser regidors no adscrits.

Comentarios
Multimedia Diari