Quinze mesos de presó per intentar matar un home a Vila-rodona

La Fiscalia en demanava nou, però rebaixà molt la pena per l’atenuant de dilacions indegudes en haver passat més de sis anys dels fets

17 marzo 2021 06:30 | Actualizado a 17 marzo 2021 06:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un home que va intentar matar-ne un altre a Vila-rodona ha estat condemnat a un any i tres mesos de presó. Per la seva part, un altre processat acusat d’haver-li causat lesions haurà de pagar una multa de 300 euros. És l’acord al qual van arribat ahir les parts –el fiscal i els advocats defensors– abans de la celebració del judici previst a la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona.

Inicialment, la Fiscalia de Tarragona demanava per al principal acusat nou any de presó per un delicte de temptativa d’homicidi i cinc anys per l’altre processat per un delicte de lesions. Però ahir es va arribar a una conformitat en apreciar-se l’atenuant de dilacions indegudes ja que ha passat més de sis anys des que es van cometre els fets per un cas la instrucció del qual no és complexa.

Responsabilitat civil

L’acord està supeditat, però, a què els condemnats compleixin les indemnitzacions de la responsabilitat civil. J.M.V.G., el principal acusat, ha de pagar a la víctima 19.980 euros per les lesions ocasionades així com 2.201,41 euros més per les seqüeles. Quant a S.O.M., haurà d’abonar 180 euros per les lesions i 400 per les seqüeles.

El 31 de maig de l’any passat, les parts s’havien d’haver reunit per intentar arribar a un acord, però no va ser així ja que s’estava en plena pandèmia.

Els fets es remunten a dos quarts de dues de la matinada del 15 de juny de 2014 en un bar situat en una nau de l’esmentada localitat de l’Alt Camp. Un dels acusats, S.O.M., va donar una bufetada a la cara a l’amo de l’establiment. Com a la ma portava un anell li va provocar un tall a la part esquerra de la cara, ocasionant-li una ferida a la galta, que va precisar tractament mèdic.

Moments després dels fets, l’altre acusat, J.M.V.G., es a apropar a la víctima –qui ja havia abandonat el local– i va començar a colpejar-lo al cap amb el casc de moto. L’agredit, que estava fora de l’establiment, va intentar refugiar-se a l’interior del bar, mentre seguia rebent cops. L’agressor trencava tot el que trobava al seu pas i va tornar a colpejar repetidament la víctima amb el casc.

Finalment, la víctima va caure a terra, boca avall. En aquesta posició, l’acusat el va agafar pel darrera i li va aixecar el cap. Amb una botella trencada, li va tallar des de la gola fins a la part de darrera del coll «amb ànim d’atemptar contra la vida del perjudicat».

Quasi un any de baixa

La víctima va estar quatre dies hospitalitzat i les ferides van tardar 332 dies en curar-se, dels quals quatre va romandre ingressat a l’hospital. Una de les ferides estava a menys d’un mil·límetre de la jugular.

A la víctima li han quedat diverses seqüeles, com ara cicatrius i algunes lesions als nervis.

Comentarios
Multimedia Diari