Sabotejats cinc radars de trànsit a Catalunya, entre ells el de l’Arboç a la N-340

Almenys en tres d’ells els autors van calar-hi foc. Un està a la mateixa carretera però a Vilafranca del Penedès i un altre a Gurb (Osona)

25 mayo 2021 05:30 | Actualizado a 25 mayo 2021 07:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La història es repeteix. Si el 18 de novembre de 2019 van ser sabotejats una desena de radars que el Servei Català de Trànsit té distribuïts per la xarxa viària de la demarcació de Tarragona, ahir van ser un total de cinc a Catalunya, entre ells el de l’Arboç, segons van confirmar al Diari fonts del SCT. Aquestes no van voler donar més detalls de la resta d’aparells afectats fins que no se sàpiguen els danys i poder presentar la denúncia davant els Mossos d’Esquadra.

Quan mancava un minut per a les tres de la matinada, el telèfon d’emergències 112 rebia la trucada d’un ciutadà. Informava que havia foc als marges de la N-340, concretament al punt quilomètric 1.200,703, a la sortida de l’Arboç en direcció Vilafranca del Penedès. Una dotació de bombers del parc del Vendrell va anar al lloc i va apagar les flames, que havien afectat una mica de vegetació i també el radar. Des de l’exterior es veu que la part inferior està socarrimada.

Fonts dels Mossos d’Esquadra del Camp de Tarragona van confirmar al Diari que s’ha obert una investigació. Al radar afectat es podia veure ahir que estava envoltat per una cinta de la Policia catalana.

Molt a prop de l’Arboç i a la mateixa carretera N-340, al punt quilomètric 1.208,271, al terme municipal de Vilafranca del Penedès, es va produir l’atac a un altre radar. En l’extinció van participar dues dotacions de bombers del parc de la capital de l’Alt Penedès. En aquest cas l’avís es va rebre a les 3.17 hores.

Una mica més lluny, a Gurb (Osona), a les 3.05 hores es rebia la trucada de foc de matolls a la C-25. El foc ha afectat vegetació i també el radar que està en el quilòmetre 180,551. No ha transcendit el punt on es van produir els altres dos atacs a radars del Servei Català de Trànsit.

La nit del 18 de novembre de 2019 també es va produir un sabotatge similar. Tres dels dispositius van ser cremats i altres set van patir desperfectes, segons informava el Servei Català de Trànsit. Els Bombers van rebre diversos avisos per foc en radars amb molt poc marge de diferència: a les 22.24 hores en el dispositiu de la T-11 a Reus, a les 22.26 al de la C-14 a Vila-seca i a les 23.11 al de la C-14 a la Selva de Camp.

A més, van patir desperfectes els radars de la carretera N-240 a Montblanc i a Vallmoll, el de la C-37 a Valls, el de la N-340 a Mont-roig de Camp, el de l’enllaç entre la T-11 i la C -14, el de la T-310 a Montbrió de Camp i el de la TV-3141 a Cambrils. Alguns d’ells van aparèixer amb els vidres trencats, amb les càmeres colpejades o els hi van llançar líquids o pintura.

En el seu dia no es va informar que s’haguessin produït detencions.

Comentarios
Multimedia Diari