Santa Coloma de Queralt vol ser el centre neuràlgic de la cervesa artesana

Baseactiva. El municipi posa en marxa el seu viver per poder dur a terme tot el procés en l’elaboració cervesera amb l’objectiu de poder ser un centre referent

11 julio 2021 16:30 | Actualizado a 12 julio 2021 05:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Crear una cervesa artesana de principi a fi. Fer la seva elaboració, fermentació, embotellament i etiquetatge en un mateix espai. Aquest és l’objectiu de Baseactiva, el nou viver de cerveses de Santa Coloma de Queralt, que tot just acaba de començar a caminar i que suposa una ‘extensió’ de l’organisme Concactiva, amb seu a Montblanc. La ubicació d’aquest nou espai no és casual. En aquesta zona ja hi ha iniciatives de cervesa artesana com la Segarreta i d’altres que han anat sorgint i «ens interessava poder descentralitzar aquest servei a aquesta part de la Conca que és més cerealista», explica al Diari el tècnic de vivers d’empresa de Concactiva, Jordi Giné. L’espai compta amb 400 metres quadrats, amb viver de cerveses, aules de formació, oficines i sales de coworking.

De moment, l’obrador de Baseactiva ha servit ja com a escenari per a fer formació prèvia a persones o empreses que el puguin utilitzar en un futur i aquesta utilitat més didàctica també vol ser un dels reclams.

Més enllà de l’elaboració

En aquest sentit, aquest no només vol ser un espai per a l’elaboració, sinó que aquesta només ha de ser la punta de l’iceberg de tot el que l’acompanyarà en el futur. A banda de la formació, per la qual s’està apostant com a pilar sòlid per a començar amb el procediment de creació, també es planteja l’espai com un lloc polivalent per ajudar que la cultura de la cervesa artesana s’estengui i es pugui valorar més el producte amb l’objectiu d’esdevenir un referent i un centre neuràlgic a Catalunya en aquest àmbit, on empreses o projectes relacionats amb aquesta beguda d’arreu puguin establir-se aquí per a fer les seves elaboracions.

«Les cerveseries ofereixen fer la cervesa a la carta i aquest lloc està més pensat per fer-t’ho tu mateix», diu Giné. «Donem la formació, però cadascú fa el seu procediment, ha de ser un espai de referència d’obrador compartit en l’elaboració de cervesa», afegeix.

Ara s’està acabant de preparar tot per engegar la maquinària i acollir les primeres empreses que vulguin estrenar el nou espai. «Estem finalitzant l’aprovació de les bases i preus públics i creiem que a partir de setembre podrem fer les primeres coccions i elaboracions», assegura el tècnic. Les persones interessades a formar part d’aquest projecte han de presentar un formulari per poder accedir a l’espai i complir un seguir de requisits, com demostrar que es vol fer un projecte de caràcter empresarial. «Tenim gent interessada i, a diferència d’un viver cellerista, el procés aquí s’allarga tot l’any, no és estacional», explica. «Les característiques que té l’evolució de la cervesa permeten la rotació d’empreses perquè cada 30 dies pot sortir una nova elaboració», manifesta.

Baseactiva se suma als vivers ja existents a Concactiva, com el viver de celleristes o l’anomenat Espai Cuina.

Comentarios
Multimedia Diari