Santa Úrsula «va ser segura»

El risc de rebrot a la capital de l’Alt Camp s’ha reduït després de la fira, que es va fer coincidint amb l’aixecament de les restriccions

08 noviembre 2021 19:40 | Actualizado a 09 noviembre 2021 13:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El conjunt d’activitats programades per la Fira de Santa Úrsula de Valls han estat segures. Així ho avalen les dades d’evolució de la Covid-19. El risc de rebrot a la capital de l’Alt Camp no tan sols s’ha mantingut sinó que s’ha reduït significativament fins a situar-se en els nivells més baixos des de l’inici de la pandèmia. D’aquesta manera, Santa Úrsula, que es va celebrar coincidint amb l’aixecament, pocs dies abans, de gran part de les restriccions sanitàries, «ha confirmat que la represa de l’activitat festiva és segura», expressen des de l’Ajuntament de Valls..

Tant els actes de cultura popular -per Santa Úrsula es van poder viure les primeres cercaviles al carrer-, la diada castellera a la plaça del Blat sense límits de castellers i amb el públic dret, així com la fira d’atraccions o el conjunt de tots els actes programats, no han tingut cap impacte negatiu en els índex de transmissió de la pandèmia. Valls arrencava Santa Úrsula amb uns índex de rebrot situats en el nivell de risc moderat, unes xifres molt similars a les que s’enregistraven en aquells moments al Camp de Tarragona i a Catalunya; poc després de la fira el risc de rebrot se situava en baix, on s’ha mantingut.

Les últimes dades disponibles, corresponents al dia 4 de novembre, quan ja s’haurien de notar els efectes d’un increment de la transmissió de la malaltia per Santa Úrsula, es mantenen en la mateixa tònica i confirmen les dades positives, molt inferiors a les del Camp de Tarragona i a les del conjunt de Catalunya. La represa de l’activitat castellera i de cultura popular tampoc ha tingut efectes en l’índex d’incidència acumulada a set dies, un dels principals indicadors de control de la pandèmia, que s’està mantenint en les últimes setmanes estable i, fins i tot disminuint al rang de «molt baix» des de Santa Úrsula.

La Fira es va poder celebrar amb un major nombre d’actes i, a la vegada, amb aires de normalitat i amb menys mesures de control. L’organització i les entitats participants a la fira tenien un model de festa programat que es va haver de canviar poc abans del seu inici per adaptar-se al nou escenari d’aixecament de restriccions.

La represa castellera

«Santa Úrsula també ha servit per demostrar que els castells són segurs, fins i tot, amb l’aixecament de la major part de les restriccions», manifesten des de l’Ajuntament de Valls. Així, el diumenge 24 es va poder celebrar la clàssica diada de Santa Úrsula amb el format tradicional de tres rondes i pilars, sense límit de castellers i amb el públic dret. «Des de la ciutat de Valls s’ha contribuït així de nou a consolidar la represa dels castells», argumenten des del consistori, com ja va succeir per Sant Joan, el mes de juny, amb la primera prova pilot en el món casteller que van impulsar conjuntament el consistori, la Colla Joves Xiquets de Valls, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, el Pius Hospital, l’ABS Valls Urbà-ICS i amb la validació del departament de Salut de la Generalitat.

Comentarios
Multimedia Diari