Serren 22 ceps d’una finca de Vila-rodona

El propietari descarta una bretolada i creu que ha estat una amenaça

05 enero 2021 11:11 | Actualizado a 05 enero 2021 11:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

“El meu pare em va trucar per dir-me que havia un cep tallat. Vaig anar i vaig veure que n’hi havia un, sinó tota la renglera”. Eduard Sanromà és un pagès veí de Vila-rodona que des de fa cinc anys ha aixecat un celler nou. Ahir dilluns a la tarda va adonar-se que algú li havia serrat completament un total de 22 ceps de la seva finca. Avui al matí ha trucat als Mossos i al migdia té previst anar a presentar la denúncia.

A dos quarts de sis de la tarda d'ahir dilluns va rebre la trucada del seu pare –els dos treballen a la finca– dient-li que havia un cep que estava tallat. “Quan em vaig apropar vaig veure que era tota la tira”. La finca es troba situada a uns dos quilòmetres del nucli de Vila-rodona, en un camí molt transitat que va cap a Rodonyà, però que a la nit no hi passa ningú, ni tampoc hi ha cases properes.

La vinya està al costat del camí, “però l’autor ha anat fins a la tira deu per serrar els ceps”, comenta al Diari Eduard Sanromà. “El responsable sabia com havia de serrar-los, perquè estan ben tallats, possiblement amb una caladora o una motoserra elèctrica”. “Si no pares davant, no ho veus. Ho era vist a la primavera quan m’era adonat que alguns ceps no brostaven”, assenyala.

No sap quan es van produir els fets, però com a màxim fa dues setmanes. Ara, espera a la primavera per poder-los reinserir “amb una mica de sort, perquè sols no tornaran a brostar, però no tinc clar com anirà”.

Eduard Sanromà interpreta aquest fet com una “amenaça”, però no n’ha rebut cap directament, per la qual cosa no té sospites de qui pot ser el responsable: “Jo em porto bé amb tothom”.

“El pagès sempre està desprotegit”, es lamenta. Fa uns quatre anys li van robar una sínia, un molí de ferro que es feia servir abans per extreure aigua d’un pou, “la van descollar i amb un camió-ploma la van prendre”.

Aquest agricultor ha rebut moltes mostres de suport a través de les xarxes, des de l’alcalde del seu poble a alguns de veïns, com el de Querol. També el de la consellera d’Agricultura i de l’expresident de la Generalitat Quim Torra, a més a més de nombrosos companys de professió.

Comentarios
Multimedia Diari