Más de Camp

Restablerta la circulació a la via fèrria entre l'Espluga i Montblanc

S'havia tallat perquè havia tres focus d'incendi al costat

Àngel Juanpere

Whatsapp
Imatge aèria d'un dels tres focus de l'incendi. Foto: Bombers de la Generalitat

Imatge aèria d'un dels tres focus de l'incendi. Foto: Bombers de la Generalitat

La circulació de trens entre les estacions de Montblanc i l'Espluga de Francolí està tallada des de poc després de les sis de la tarda a conseqüència d'un incendi de vegetació, segons han confirmat al Diari fonts de Renfe. Això afecta les línies R13 i R14. Les dues línies comuniquen Lleida amb Barcelona, però mentre la primera passa per Valls, la segona ho fa per Reus.

A les 18.16 hores, els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís per part dels treballadors d'una empresa que veien com uns matolls s'estaven encenent. I que havia foc en tres punts diferents.

Davant la possibilitat que el foc s'anés estenent, s'han enviat deu dotacions terrestres -dels parcs de Montblanc, Alcover, Sarral, Prades i Reus, a més a més de la Regió d'Emergències- i cinc mitjans aeris -tres helicòpters i dues avionetes-.

Les flames estan al costat de la via del tren i bombers ha demanat a Adif que talli la tensió a la catenària, per la qual cosa no poden circular els combois. Renfe ha indicat que hi ha un tren de rodalies a l'estació de la Plana-Picamoixons parat a l'espera de continuar el recorregut direcció Montblanc.

A les 18.31 hores el primer focus es donava per encerclat. Un tercer s'havia localitzat ja a Vilaverd, a prop de la deixalleria. Aquest darrer ha creuat la via del tren.

Finalment, a les 19.02 hores bombers donava per controlats tots els focus.

A les 19.35 hores s'ha restablert la circulació. Però per falta d'alimentació elèctrica al tram afectat per l'incendi s'ha tornat a interrompre la circulació en aquest trajecte. Finalment, la situació a la línia fèrria es va restablir a les 20.30 hores.

Temas

Comentarios

Lea También