Torna el típic tortell de Sant Antoni pels Tres Tombs

Els quatre forns en posaran a la venda aquest cap de setmana i demà, a la Font de la Manxa, també se’n podran comprar en una paradeta

ÀNGEL JUANPERE

Whatsapp
Esteve Fabra, Òscar Peris i Tània Guasch, ahir durant la presentació del tortell. foto: àngel juanpere

Esteve Fabra, Òscar Peris i Tània Guasch, ahir durant la presentació del tortell. foto: àngel juanpere

Després que es recuperés fa tres anys, enguany els quatre forns de Valls tornaran a posar a la venda el tortell dels Tres Tombs de Sant Antoni. A la plaça de la Font de la Manxa demà, coincidint amb la festa dels animals, hi haurà instal·lada una paradeta on es podrà adquirir aquest típic pastís per tres euros i mig. I durant aquest cap de setmana, els quatre forns també n’oferiran en els seus establiments.

L’any 2019, amb la commemoració dels 40 aniversari dels Tres Tombs de Valls, es va recuperar aquest tortell per part dels quatre forns, «una manera de dinamitzar i recuperar la tradició», apuntava ahir el regidor de Comerç i Turisme de l’Ajuntament, Òscar Peris. Aquest apuntava que a la plaça Font de la Manxa se’n posaran a la venda uns 400, fins esgotar existències. I com a embolcall es donarà una bossa recordatori dels Tres Tombs.

Però els quatre forns de la ciutats en vendran també durant el cap de setmana. Es tracta de Pa i Degustació Manel, Fleca Pastisseria Cal Cesc, Font del Carme i Pa i Pastisseria Ca l’Estevet. Precisament, el forner d’aquest darrer establiment, Esteve Fabra, comentava que els ingredients d’aquest tortell són semblants als d’un brioix, «fet amb ingredients naturals d’aquí, de la zona. És un tortell artesà, que s’elabora el mateix dia». Es distingeix del brioix perquè porta una mica de matafaluga i anís, «que li dona un toc una mica especial».

En el cas del seu establiment, també oferirà aquest tortell amb fruita, farcit amb nata, de trufa, de cabell d’àngel i crema. De cara els compradors, els aconsella que «sempre va bé encarregar, ens facilita molt la feina», a la vegada que no s’aventurava a dir el nombre total de tortells dels Tres Tombs que es poden vendre aquest cap de setmana a Valls.

Finalment, Tània Guasch, relacions publiques de la Societat Sant Antoni, organitzadora dels Tres Tombs, animava a la gent a venir demà a Valls «a veure uns 30 carros agrícoles carregats, un centenar de cavalls muntats i una vintena de carruatges», a la vegada que es mostrava contenta de recuperar la tradició.

Avui hi ha prèvia dels Tres Tombs amb la cercavila. A les sis el cos de bandera de la Societat de Sant Antoni sortirà de la plaça del Carme per dirigir-se a la del Blat. Anirà acompanyada de la Cobla Momentània, de Valls.

Temas

Comentarios

Lea También