Más de Camp

Un joc de taula i un conte sobre l’Ós, nous articles de Sant Joan a Valls

El marxandatge de la Festa Major també compta amb el domàs o els goigs

JÚLIA GIRIBETS

Whatsapp
Ahir es van presentar els diferents elements del marxandatge de Sant Joan. FOTO: FABIÁN ACIDRES

Ahir es van presentar els diferents elements del marxandatge de Sant Joan. FOTO: FABIÁN ACIDRES

Un joc de taula sobre la Festa Major de Valls i un conte sobre l’Ós són algunes de les novetats pel que fa als productes de Sant Joan. Valls ja escalfa els motors per viure aquesta celebració a partir de la setmana vinent, aquesta celebració. A banda dels actes festius, una part essencial són els productes de marxandatge que cada any surten per decorar balcons, llibres o altres elements que completen la festa. El joc de taula és una d’aquestes novetats. Té una dinàmica molt semblant al joc de l’oca però recollint totes les figures del seguici, balls populars o els Xiquets de Valls, amb dibuixos d’Hugo Prades. El joc es vendrà en diferents establiments de la ciutat pel preu de 20 euros i s’estrenarà durant una marató de jocs que es farà els propers dies, on els més petits podran fer-ne un tastet.

Una de les altres novetats dels articles de la festa major és un llibre que ha estat confinat un any. es tracta de Casum l’Ós pedrer(Cossetània), el sisè títol de la col·lecció Els contes de la festa major de Valls, que s’havia de presentar l’any passat, però que es va preferir guardar, ja que la situació de pandèmia no ho permetia. El llibre és obra de dos artistes vallencs, la narradora Eva Busquets i l’il·lustrador Lluís Albert Arrufat i es presentarà el 18 de juny a la tarda.

Un altre conte també protagonitzarà la celebració de Sant Joan. Es tracta de La senyora de Valls, que explica la història de la reina Elionor i de la seva estada a la capital de l’Alt Camp, que ja es va presentar per Sant Jordi, però que segueix ara el seu recorregut. El conte està editat per la Colla La Pessigolla, amb textos de Sergi Iglesias i il·lustracions de David Rovira.

El domàs i els goigs

Per omplir balcons i finestres amb els colors de la festa, la Unió Anelles de la Flama (UAF) ha renovat el domàs amb la imatge gràfica del Sant Joan d’enguany, en tres colors diferents. L’article es pot adquirir al local social de l’entitat pel preu de 15 euros o en diversos comerços. Les vendes van a molt bon ritme, per la qual cosa la UAF fa una crida a que la gent el compri per no quedar-se sense el seu domàs.

Per últim, l’altre element que s’incorpora al marxandatge de la festa major és la nova edició dels goigs a lloança de Sant Joan Baptista.

Els goigs s’han arranjat perquè es puguin tocar amb l’orgue i s’ha pensat en tots els elements de la festa pel que fa al seu contingut. La música l’ha posat el mossèn de Sant Joan, Joan Àguila i la lletra és de Joan Roig. Els elements il·lustratius i l’orla són obra del dissenyador vallenc Eduard Vidiella, que s’inspira en els elements religiosos i populars que configuren la celebració patronal vallenca.

La nova edició dels goigs es pot adquirir per dos euros en format popular, o per un preu de 15 euros es pot obtenir l’edició pintada a mà.

Temas

Comentarios

Lea También